blossom 374511 1920 ed

Tato onemocnění dnes patří k nejvíce frekventovaným. Dokonce i klasická medicína má problémy s jejich dlouhodobým řešením. Bohužel tyto potíže nejsou jen výsadou starší generace, hranice jejich výskytu se stále snižuje, postižené jsou jimi dnes i děti. Důležité je ujasnit si, co se na jejich vzniku podílí. Je to celý nezdravý způsob života, především málo pohybu a nevhodný druh stravy? Ne nutně. Poslední dobou zjišťujeme, že příčinou nemocí mohou být také parazitické zátěže, různé bakterie např. plasmodia, borrelie.

Bylinky dokáží pomoci i tehdy, pokud neznáme příčinu onemocnění pohybového aparátu

V případě, že neznáme přesnou příčinu nemoci, zařadíme vždy do kúry topol, který jednak pomáhá tělu bojovat s borreliemi a též pomáhá při bolestivých stavech. Dalšími prostředky, které je nutno do kúry zařadit, jsou byliny, které čistí tělo od metabolického odpadu, kyseliny močové. Můžeme zde využít tinktury židovskou třešeň, štětku, pýr. Z gemmoterapeutik zařazuji do léčby břízu, jasan, buk. Zánětlivé stavy řešíme třezalkou, olší, vinnou révou. Do tkání je ovšem třeba dodat stopové prvky potřebné pro stavbu kostí v podobě gemmoterapeutických přípravků borovice, jedle, sekvoj, maliník a ostružiník.

Bolesti mohou mít na svědomí parazité

Dnes je již známo, že za vznikem pohybových a bolestivých stavů mohou stát parazitální záležitosti – borrelie, plasmodia, chlamydie a další. Topol do kúry dáme vždy, pokud situace ukazuje na možnost borrelie, u malárie plasmofit. Parazitální zátěže řešíme směsí Naděje (pelyněk, hřebíček), americkým ořešákem, helmifitem či parazinem.

 

poradna cerven pohyb aparat

Pro rychlejší léčbu zvolím komplexní přístup, kdy podpoříme posílení a regeneraci prostředky k zevnímu použití Mastí z kostivalu a kaštanu, tújovým olejem na artritidy, artrózy, třezalkovým olejem na zánětlivé stavy. Pro běžné použitíběhem dne je vhodný smrkový výluh, který rychle zabírá a prokrvuje tkáň. Velice žádaná je homeopatická mast z kiwi ANS-1, kterou se symbolicky potírá okolí páteře, čímž zabraňuje bolestivým zánětlivým procesům.

K ještě komplexnějšímu přístupu na problémy pohybového aparátu se využívá koncentrát několika bylin jako součást koupele – Koupel klouby a záda (téz ve spreji pro líkální použití), kde byliny procházejí přes pokožku do organismu a zlepšují daný problém. Pokud člověk nevlastní vanu nebo se z nějakého důvodu nemůže koupat, lze použít koncentrát tohoto přípravku ve spreji, kdy po aplikaci bolest často brzy odezní.

Bylinky, které nám mohou pomoci s poyhbovým aparátem

Židovská třešeň – optimalizace látkové výměny
Pomáhá udržovat zdravý stav a funkci kloubů. Působí proti vzniku močových kamenů, stimuluje a harmonizuje látkovou výměnu.

Topol – močové cesty, dezinfekce
Je účinný pro udržování normální tělesné teploty, působí pozitivně na močové cesty, klouby a prostatu. Celkově dezinfikuje organismus.

Třezalka – zklidnění, nervová soustava
Třezalka má uklidňující účinky na nervovou soustavu, pomáhá organismu aktivizovat obranné reakce při výskytu mikrobů. Podporuje funkci cévního systému. Vhodně působí při rehabilitaci po cévních příhodách.

Jasan – protivirové působení
Optimalizuje množství kyseliny močové v krvi, příznivě ovlivňuje stav a funkci kloubů. Jasan je známý protivirovým působením, užívání je vhodné zejména v podzimním a zimním období.

Borovice sosna – revitalizace kostí i chrupavek
Stimuluje revitalizaci kostní tkáně, kostí i chrupavek. Podporuje tvorbu kloubního mazu a udržování hladiny vápníku v kostech. Obsahuje cenné minerální látky.

Vrba bílá – protivirové působení
Vrba se vyznačuje výraznými antivirovými účinky, nejlépe při užívání s břízou. Spolu s olší zklidňuje podrážděné klouby, pozitivně ovlivňuje močové a trávicí ústrojí. Spolu s měsíčkem zklidňuje dráždivost nervové soustavy.

Olše – posílení obranného systému
Posiluje obranný systém organismu. Podporuje zdravou srdeční činnost, působí proti srážení krve v žilách. Podporuje dobrý stav a funkci kloubů a kostní tkáně. Posiluje nervový systém i paměť, tlumí migrény.

Na podporu účinků doporučujeme k vnějšímu užití

Třezalkový olej
Pomáhá při poškozené a ne úplně zhojené kůži, při různých pohmožděninách, po zlomeninách a je vhodným prostředkem při rehabilitaci po mozkových příhodách. Můžeme jej používat i jako masážního oleje, u dlouhodobých potíží s páteří aplikujeme obklady, třezalkový olej příznivě působí na meziobratlové ploténky a uvolnění nervů, které vycházejí z páteře. Jeho použití je účinné také pro udržování čistých a zdravých cév.

Smrkový výluh
Je velmi účinný při bolestech zad, kloubů a na otoky, zklidňuje místa s nervovým podrážděním a působí blahodárně při výskytu nežádoucích bakteriálních procesů. 2x za den potírat bolestivá a oteklá místa.

Koupel Klouby, záda
Složení: smrk, borovice, kostival, pelargonie, pupeny topolu, vrba, skořice, túje.
Svým složením bude koupel pomáhat organismu při různých problémech s pohybovým aparátem. Můžeme využít při revmatu, dně, zánětlivých stavech páteře a kloubů, ale také jen při únavě, pro osvěžení svalů. Bude nám pomáhat vypořádat se s únavou a stresem.

IMG 1912 web

 

Text připravila Mgr. Jarmila Podhorná, zakladatelka a majitelka firmy Naděje.

https://nadeje-byliny.eu/