koupel kneipp podzim web madam business czPodzim je časem uzemnění. Klidní a tiší se nejen příroda kolem nás, ale i my samotní a naše mysl, která spíš, než po rychlé vzpruze touží po uvolnění. Zapomeňte alespoň na chvilku na každodenní starosti a nekonečný to-do list díky horké koupeli, která krásně zklidní tělo i mysl. A podle toho, co od ní očekáváte, ji obohaťte o pečující soli, oleje nebo pěny.

Horká koupel přináší řadu výhod - uvolňuje bolavé svaly, vazy i šlachy, tiší mysl a snižuje krevní tlak, čímž vás celkově uklidní. Jediný negativní účinek může pocítit pokožka, kterou

teplá voda vysušuje. Tomu se ale dá zabránit přidáním bohaté dávky oleje, jenž na kůži vytvoří neviditelný film a přirozeně ji tak ochrání. Díky solím zase získá potřebné minerály a než se rozpustí, můžete je využít i jako tělový peeling.

Užijte si koupel tak, jak ji potřebujete

Relaxační

Hektické dny, kdy se domů vrátíte celí prokřehlí a vynervovaní, je nejlepší zakončit relaxační koupelí, která uvolní mysl a zažene všechny chmury. S tím dokážou pomoci rostlinné silice, jejichž jemná vůně vám dá zapomenout na všechny starosti. V oleji do koupele Hluboké uvolnění najdete například pačuli a santalové dřevo, esenciální oleje, které jsou známé pro své relaxační a zklidňující účinky. Vyzkoušet můžete také řadu Goodbye Stress, třeba koupelovou sůl s vůní rozmarýnu, jenž pomáhá při únavě a vyčerpání a máty, která zmírňuje bolesti hlavy. Pokud chcete navodit příjemnou sváteční atmosféru, přilijte do proudu vody pěnu do koupele Zimní péče, jež provoní byt vůní vanilkových rohlíčků a zároveň díky ořechům cupuacu pečuje o pokožku.

kneipp koupel stress page 0001 web

Po sportu

Pokud během krátkých dnů dobíjíte energii sportem, oceníte horkou koupel i vy. Horká voda si s namoženými svaly a bolavými klouby dokáže poradit, její účinek můžete ještě podpořit, pokud do ní přidáte sůl Svaly a klouby od značky Kneipp s extraktem z arniky horské, která se používá k léčbě pohmožděnin, bolesti svalů i kloubů. Borovice přímořská navíc podporuje tvorbu kolagenu a elastinu a přispívá tak k zachování pružné pokožky.

kneipp koupel klouby svaly page 0001 web

Pro lepší spánek

Nedostatek slunečního světla přes den má negativní vliv na tvorbu melatoninu, hormonu, který je zásadní pro náš spánek. Horká koupel sníží krevní tlak a připraví tak tělo k nerušenému odpočinku. Přidejte do vody olej, sůl nebo pěnu z řady Good Night obsahující olej ze švýcarské borovice, který snižuje srdeční frekvenci a tím přispívá ke klidnějšímu spánku. Indické santalové dřevo navíc uvolňuje svaly a zklidňuje mysl. Ideální je také sůl nebo olej do koupele Levandulové snění s éterickým levandulovým olejem, který má zklidňující účinky a tím působí proti nespavosti.

kneipp koupel spanek page 0001 web

Při nemoci

S podzimem přichází také období chřipek a nachlazení, které nás nutí zůstat v posteli a odpočívat. Ucpanému nosu a bolavým kloubům můžete ulevit v horké vaně – vdechováním páry, která je provoněná těmi správnými vonnými ingrediencemi, uvolníte nos, teplá voda zase uleví od nepříjemného svalového pnutí. Ideální jsou pro tento případ soli do koupele s éterickým olejem z eukalyptu a borovice, které pozitivně působí na dýchací cesty. Olej z jedle sibiřské, který zase najdete v soli do koupele Mindful Forest, zase uvolňuje svaly a klouby.

kneipp koupel nachlazeni page 0001 web

Pro děti

A zapomenout nesmíme ani na nejmenší, ti totiž milují vodní radovánky. Ozvláštněte jim večerní koupání zábavnými produkty, které obvyklou rutinu posunou na úplně jinou úroveň. Značka Kneipp nabízí nově dvě koupelové bomby – raketu a jednorožce, přičemž obě přenesou děti do jiných světů. Nebo do koupele přidejte praskající sůl: Kouzlo jednorožce vodu obarví na růžovo a provoní ji tóny jahod, Hvězdný prach ji zbarví do modra a provoní vůní černého rybízu, obě přitom při rozpouštění slyšitelně praskají. Z koupelny také můžete udělat učebnu lektvarů: sůl do koupele Malý snílek obsahuje krystalky o dvou barvách, červené a modré, které když se smísí, zabarví vodu do fialova.

**

kneipp koupel deti page 0001 web