perk 1Mít něco jinak a pěkně. Třeba byt nebo dům plný nápadů, neobvyklých kreací, radůstek. Asi přání nejedné ženy. Ale nejen to. Řada odvážných si může plnit neobvyklé sny ještě neobvyklejšími šperky. Zdá se to neuvěřitelné, ale již existují. Pro ty, kterým je pěstování květin doma málo a chtějí mít kousek přírody stále u sebe, připravil ateliér Zahrada na niti speciální kolekci šperků s motivy rostlin. Na e-shopu i v ateliéru je možné zakoupit prsteny, řetízky i brože, které jsou určené všem, kdo se nebojí svou lásku k přírodě ukázat světu.

Šperky se skleněnými mikrosvěty

Je skvělé mít místo plné květin, kam se můžeme vracet. Náhrdelník mini kaktus umožňuje dokonce mít kaktus uzavřený ve svém malém světě stále s sebou. A protože je to rostlina jako každá jiná, bude svému nositeli vděčný, pokud s ním bude chodit na slunce. Jednou za měsíc je dále zapotřebí takový přívěsek postavit do nádoby s vodou; kaktus se totiž pomocí otvorů ve dně dokáže napít. A protože každý kaktus má jiný rozměr, může se stát, že zhruba po roce bude rostlina pro svůj skleněný obal příliš velká. Naštěstí lze kaktus vždy přesadit do květináče a na krk si pověsit jiný.
Náhrdelník s živým mini kaktusem v plastové baňce na nerezovém kuličkovém řetízku. V Zahradě na niti ve Školské 7 na Praze 1
nebo na e-shopu zahradananiti.cz je pořídíte za 640 Kč.
Pro ty, kdo nejsou fanoušky kaktusů, má Zahrada na niti připravené i další šperky. Například prsten Mikrosvět obsahuje ve skleněném obalu malou rostlinnou říši z umělých miniatur. Zároveň se nositelky nemusí bát, že by se jejich prsten nedopatřením rozbil. Obaly, které autorka k výrobě používá, jsou z tvrzeného skla, které odolá i běžným nárazům.

Decentní doplňky trochu jinak

Náušnice ve tvaru monstery či Květinové náhrdelníky potěší všechny, kdo chtějí prozářit své letní outfity. Květinový náhrdelník je vyroben z křišťálově průhledné pryskyřice, do které se zalévají nejrůznější druhy živých rostlin – od sedmikrásek až po chrpu. Květiny vypadají stále jako živé, ale nikdy nezvadnou a nevyžadují žádnou péči. Další předností květinových náhrdelníků je pohodlné nošení, protože jsou opravdu lehounké.
Všechny šperky ze Zahrady na niti pořídíte v dárkovém balení na e-shopu zahradananiti.cz nebo v ateliéru ve Školské 7 na Praze 1, kde vám rádi poradí s výběrem doplňků i rostlin.
perk 2Zahrada na niti je neobyčejné květinářství zahradní architektky Lenky Hrubé s nejen levitujícími rostlinami. Vzniklo v ro-
ce 2011 jako česká odpověď na japonské kokedamy. Postupně se rozšířilo o závěsná aerária a jejich stojací varianty, terária. V roce 2012 Lenka Hrubá otevřela ve Školské ulici v Praze kamennou pobočku, showroom a ateliér Zahrady na niti v jednom, a stala se tak jednou z prvních českých průkopnic vlny pokojovek a urban jungle. Na krátkodobé trendy se však v Zahradě na niti nehledí. Zato se klade důraz na odpovědnost, udržitelnost a odvahu dělat si věci po svém. (tz)
www.zahradananiti.cz