veganek vyvar premium 500g 1000x1000Česká firma VEGANEK SPICES s.r.o. se rozhodla ukázat, že lze zákazníkům dopřát kvalitní koření bez zbytečných přísad živočišných komponentů. Chce se tak vymezit konkurenci, která například do svých produktů stále ještě využívá karmín, tedy barvivo vyráběné z vysušených těl hmyzu červce nopálového.

Chutě pro své koření vyvíjí VEGANEK pomocí Maillardovy reakce, procesu, kdy se bílkovina vaří v kyselém prostředí společně s glukózou za určité teploty a během tohoto procesu se získávají finální bohaté chutě a vůně. Veganek však pro tento proces využívá rostlinných bílkovin, a právě tím se zásadně liší od konvenčních produktů, které jako zdroj bílkovin využívají šlachy živočichů. „Naše chutě vznikají inteligentními postupy z rostlinných bílkovin a terpenů. V podstatě, jak rád říkám, baví mě se koukat, jak lidé nechápou, že jsme mohli do vývarů, které nabízíme, dostat tak výbornou chuť a nezaměnitelnou vůni,“ prozradil Jiří Stabla, jeden z majitelů firmy.

Vývar Premium – sypká směs – 500 g

Tato kombinace je oblíbená hlavně v náročnějších pokrmech, u kterých chceme dosáhnout výrazné chuti a vůně. Pravý gurmán pozná hned, že tento produkt je špička na současném trhu se zeleninovými vývary. Vaření s bujónem Veganek premium si zkrátka zamilujete. Můžete si jej také zalít vodou a vychutnat se svou oblíbenou těstovinou nebo samotný.

Vývar Vůně venkova – sypká směs – 50 g

Jemný zeleninový vývar inspirovaný tradiční chutí babiččiných polévek. Pamatujete si ještě, když jste jako malí jezdívali do přírody a v rendlíku si na ohni připravovali chutnou polévku? Právě takovou chuť venkova si za pár minut můžete opět připomenout tím, že v pohodlí svého domova připravíte příjemně voňavý vývar, rychlou alternativu pro podlévání tofu nebo základ zeleninových a houbových omáček.

Biorajčata sušená –
vločky – 50 g

Výborná dekorace do salátu, dresingů, marinád, čatní, salsy, zkrátka všude tam, kde si přejete chuť rajčat posílit. Rajčata dnes tvoří podstatnou část jídel moderní společnosti. Dají se skvěle použít v mnoha segmentech vaření, a když někde vyžadujeme intenzivnější chuť a vůni pokrmů, vločky sušených rajčat jsou ideálním pomocníkem. (tz)
www.veganek.eu 

(tz)