IMG 6376 masque marinPoslední dny, kdy čelíme neviditelnému, přesto však citelnému nebezpečí v podobě šíření koronavirové infekce, jsou velmi stresující. Normální život se téměř zastavil. Úroveň napětí organizmu ale ovlivňuje nejen naši náladu, nýbrž také naši pokožku. Bez rozdílu věku, bez rozdílu pohlaví. Co tedy dělat, abychom ji udrželi v dobré kondici i v této vypjaté době?

Stres. Všudypřítomný. Nošení roušky se stalo symbolem i nezbytností. Je vzájemnou ochranou, ale zároveň evokuje, že nás obklopuje jakési neviditelné, přesto dotěrně blízké nebezpečí. Všichni ji denně nasazujeme, abychom společně krizi spojenou s onemocněním 

COVID-19 překonali. Každodenní používání ochranných pomůcek ale pokožku zároveň značně zatěžuje. Ačkoli jde o prostředek prevence, pokožka se pod respirátorem či rouškou nadměrně potí, hůře dýchá a metabolické pochody i obnova buněk se zpomalují. „Abychom nástrahy této doby snáze a rychleji překonali, je třeba mít mysl otevřenou každé příležitosti pro radost. Více než kdy jindy je třeba nezapomínat na sebe navzájem. Být k sobě laskaví a ohleduplní. A k tomu patří také důsledná pravidelná kosmetická rutina v domácí péči, která udělá dobře tělu i duši a může se tak stát momentem, kde budeme nabírat energii pro každý den,“ připomnělaká Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka LK SERVIS, generálního zastoupení kosmetiky GERnétic pro ČR a SR. Právě proto se tato jinak profesionální značka více zaměřuje na to, co může nabídnout svým klientkám a klientům v domácí péči.

Minerální látky v pokožce ubývají

Stres působí na tělo a mění charakter některých fyziologických pochodů. Pokožka rychle přichází o minerální látky a stopové prvky. To se projevuje ztrátou vitality a svěžesti kůže, která je povadlejší, sušší a obvykle také mdlejší, ztrácí hutnost a pevnost. Rychleji se tvoří nové vrásky a ty stávající se výrazněji prohlubují. Pokožka nemá dostatečnou kapacitu eliminovat působení volných radikálů, a tak podléhá snáze nepříznivým vlivům. V boji proti těmto jevům je zásadní rychlé dodání potřebných látek ve formě, z níž může pokožka těžit, tedy ideálně ve formě biotechnologicky získaných aktivních látek, které jsou schopné zacílit na buněčné úrovni přesně tam, kam je třeba. „Vybírejte takové přípravky, které jsou bohaté na minerální látky i stopové prvky. Jejich skvělým zdrojem je kosmetika s vysokým obsahem extraktů mořských řas. V případě značky GERnétic jde o krémovou masku Masque Marin, již doporučuji při zvýšené hladině stresu aplikovat dvakrát týdně po dobu 20 minut. Maska se vyznačuje oživujícími a vitalizačními vlastnostmi díky vysokému obsahu minerálů a stopových prvků získaných šetrnou cestou z mořských řas. Jde o biologicky kompatibilní elementy, jež pleť dokáže ihned zužitkovat, a proto uvidíte výsledky ihned,“ objasnila Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic.

Čištění pleti je ještě důležitější

Tvář schovaná pod rouškou se hodně potí, špatně dýchá, má nedostatek kyslíku a fyziologické pochody se tak zpomalují. Póry mají větší tendenci se ucpávat. Proto je důsledné čistění pleti ráno i večer velmi důležité. Pleti lze opět pomoci přípravkem s minerály – čistícím gelem Nettoyant Gommant Marin. Aplikuje se na navlhčenou pokožku krouživými masážními pohyby. Pro maximální účinek by měl na pokožce setrvat tři minuty. Po smytí musí následovat tonizace, jejímž prostřednictvím dochází k vyrovnání pH pleti, a tím pádem je opět obnoveno prostředí pro zdravý kožní mikrobiom. GERnétic nabízí v tomto ohledu dvě řešení: zralá pleť bude více těžit z osvěžujících a stimulačních účinků přípravku Fibro. Ta podrážděná, problematická či citlivá naopak ocení zklidňující vlastnosti tonika Sebo Ger. Do denní péče je vhodné zařadit specifický přípravek, který bude pleť zpevňovat. Příkladem je krém Ger Lift. Rychle se vstřebává, komplex mořských minerálů a dalších látek získaných z mořských organizmů proniká hluboko do pokožky pomocí peptidů, čímž udržuje její hutnost a objem. Posledním krokem, který ranní antistresovou rutinu péče o pleť uzavírá, je denní krém Base De Jour Marine. Zklidňuje, působí proti volným radikálům a lze na něj dobře aplikovat make-up.
Večerní porce živin pro pleť by měla být vydatná. Předcházet jí musí ovšem opět důkladné vyčistění. Základem jsou kvalitní výživné krémy, které pracují ruku v ruce s přirozenými regeneračními pochody během spánku. Výtečnými pomocníky jsou krémy Synchro nebo Cytobi. Nabídnou příjemnou konzistenci, vůni a také výrazný komfort.

Salonní ošetření
a domácí péče

S nařízením vlády a vyhlášením nouzového stavu se pojí i to, že se na nějakou dobu musíme vzdát příjemných chvil v kosmetickém salonu. O to důležitější roli však sehrává domácí péče, má-li pleť zůstat v dobrém stavu. Pokud si klientka či klient nebude vědět se svou kosmetickou rutinou rady, všechny kosmetičky GERnétic jsou připraveny dotazy a přání řešit. „Tenčí-li se zásoba kosmetiky pro domácí péči, scházející produkty zákazníkům dodáme. V případě, že si nebudete vědět rady, jak se o pokožku starat, kontaktujte telefonicky nebo e-mailem svoji kosmetičku,“ doporučila Ing. Andrea Trčková. „Jistě vám ráda poradí optimální kombinaci produktů a případně potřebné přípravky zajistí (pokud je to možné, využíváme služeb kurýrních firem). Protože v současné době nemůžeme poskytovat kosmetickou péči v salonech, snažíme se přinášet rady a doporučení pro domácí péči na sociálních sítích a také na našich webových stránkách www.gernetic.cz. Máme k dispozici i bezplatnou online kosmetickou poradnu a dermatologickou poradnu lékařky. V současné době jsme zaznamenali zvýšený zájem,“ komentovala Andrea Trčková.

(tz)