Dzuganova alexLady in Red spatříte v hotelovém lobby velmi jednoduše. Září v červené uniformě, která je přizpůsobena každé destinaci, a odráží lokální tradice a kulturu. Červenou barvu uniformy si síť Kempinski nezvolila náhodou, reprezentuje vášeň, teplo a pohostinnost. Pozice Lady in Red vznikla v síti Kempinski v roce 2009. Již deset let je tak ztělesněním srdečného přivítání pro každého hotelového hosta a díky znalostem okolí dokáže každému, kdo hotel navštíví, poradit s programem a zpříjemnit pobyt.

„Lady in Red je někdo, kdo zná velmi dobře okolí, ví, co doporučit, kam jít na večeři, na procházku, ale také kde v blízkosti hotelu je to nejromantičtější místo na požádání o ruku. Cestovatelé dnes hledají nezapomenutelné zážitky a ty vám umí poradit nejlépe někdo, kdo je v Tatrách jako doma,“ vysvětluje pracovní náplň symbolu pohostinnosti Kathrin Noll, generální manažerka Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách. Zdůrazňuje, že Lady in Red musí být výbornou týmovou hráčkou, protože komunikuje s recepcí, restaurací a dalšími odděleními hotelu.

Na pozici Lady in Red v tatranském hotelu sítě Kempinski pracuje již deset let Alexandra Dzuganová. „Ikonické Ladies in Red se staly přirozenými ambasadory značky Kempinski. Kromě toho, že musíme znát destinaci, ve které se hotel nachází, abychom hostům uměly poradit, jaký kulturní program zvolit, doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nebo je navést je na tajné poklady v okolí hotelu, musíme splňovat i další kritéria,“ popsala svou práci Alexandra, která je jedinou Lady in Red na Slovensku. Jak říká, musí například ovládat minimálně dva cizí jazyky. „Absolvujeme také trénink královské etikety a protokolu, a jsem speciálně jsem školená i pro zajištění požadavků VIP hostů,“ vyjmenovala Alexandra Dzuganová s tím, že 30 % znalostí potřebných k náplni práce se dá naučit, a 70 %, jako je přirozená pohostinnost, takt a ochota pomoci, musí mít zájemce o tuto pozici vrozených.

První Lady in Red se objevila na setkání generálních manažerů hotelů sítě Kempinski v roce 2009 v Ženevě. V současnosti na této pozici pracuje 150 žen v 78 hotelích sítě. Za deset let existence pomohly Ladies in Red při stovkách nezapomenutelných oslav narozenin, při desítkách žádostí o ruku a přispěly k zážitkům a momentům, které si hoteloví hosté pamatují po celý život. Pozice, kterou donedávna vykonávaly výsostně jen ženy, se však již otevírá i mužům, a tak v síti Kempinski se již hoteloví hosté mohou setkat i s několika Gentleman in Red.

(tz)