koneChaosu aneb jak na poradek v kabelce 04Naše kabelky a tašky jsou plné mnoha nezbytností, bez kterých se žádná žena nedokáže vydat do ulic. Jenže právě zde nastává ten problém! Jak máte v té kabelce pak něco najít? Přesto elegantní řešení již existuje.

Kabelku či tašku si většina z nás nevybírá podle toho, jak je prakticky vymyšlená, ale podle jejího celkového vzhledu. Místo počtu kapsiček hledíme na zpracování, barvu a použitý materiál. V obchodě se jednoduše nezamýšlíte nad tím, že kabelka má jen jednu, dvě kapsy... 

Rtěnka, pudr, diář, propiska, sluneční brýle, nápoj, telefon, peněženka, kapesníčky, klíče od auta i od bytu, parfém a další. Také je vám to povědomé? Tohle všechno většina žen nosí ve své kabelce. Těžko se pak v ní hledá to, co právě člověk nejvíce potřebuje. Právě proto daly Iryna a Dominika hlavy dohromady a přišly s perfektním řešením – na míru šitým organizérem do kabelek a přebalovacích tašek. „Obě jsme myslely na stejný problém, neustálé lovení věcí ve svých kabelkách. Je to nejen otravné, ale zároveň únavné. Nejen, že jsme z toho šílely my, ale popravdě i naši partneři. A přišly jsme na to, jak udělat v kabelce pořádek,“ vysvětlily majitelky značky Organizuju kabelky Iryna Látal a Dominika Žejdl. Dnes vyrábějí ručně šité organizéry z 2 a 3 mm silného filcu. Materiál získávají od českých dodavatelů a je nezávadný a plně recyklovatelný. Aktuálně jsou v nabídce organizéry v několika základních velikostech a barvách, které jsou univerzální a lze je snadno přesouvat z jedné kabelky do druhé. Pokud máte organizérů více, můžete je vzájemně kombinovat. Do většího tedy vložíte menší a hned máte další kapsičky navíc.

Maminky, které se nechtějí vzdát své oblíbené kabelky, z ní pomocí organizéru rázem vytvoří elegantní tašku pro miminko. Plenky, přebalovací podložka, vlhčené ubrousky, ale i rtěnka a peněženka tak klidně mohou být nadále součástí kabelky, ale už přehledně poskládané.

Pro ty nejnáročnější zákaznice nabízejí podnikatelky možnost ušití jedinečných organizérů přímo na míru do batůžků, kabelek, přebalovacích či cestovních tašek.

(tz)