23_jaro_1998.jpgVenku není počasí připomínající Ladovskou zimu. Ale ani jaro se zatím koncem února nehlásí o slovo. Alespoň ne za okny. Ve vzduchu však, zpozorníte-li, zachytíte drobné náznaky vůně, jako když se jedno období mění ve druhé, když vláda zimy končí a přináší s sebou hravost a závan nové naděje. Jako by právě teď přicházelo to nejkrásnější roční období, a to nejen co se nálady týče. I naše šatní skříně otevíráme s chutí a uvolňujeme v nich prostor pro nové kousky oblečení.

Do toho, jak si toto období představují v C&A, jsme měli možnost nahlédnout koncem ledna v Praze. Jedním slovem by se dala celá jarní kolekce napříč nejrůznějšími styly popsat jako ryzí pohoda, která jen čeká, až si ji budete moci obléknout. Do práce, na víkend, piknik s přáteli. Kamkoli, kde se budete chtít cítit krásná, aniž byste si musela volit mezi komfortem a tím, co lahodí oku.

A na co C&A vsadilo letos? Jaro se nese v duchu nové interpretace jarní klasiky. Námořnické motivy sice obvykle patří létu, ale značka Yessica je prezentuje již v tomto období. Námořnické šaty, proužek, džínovina a semišová bundička ve výrazně červené jsou evergreeny, které se v našich šatnících neztratí a dají se skvěle kombinovat – takové je téma All Aboard!

A co typicky jarní květiny? Ani o ně nebudou zákaznice ochuzeny. Šaty inspirované padesátými léty jimi přímo přetékají. Jejich zpracování je precizní, materiál příjemný a drží tvar. Kterou ikonu padesátých let máte nejraději? V těchto šatech si můžete vyzkoušet, jak se taková ikona, ať už hvězda stříbrného plátna, nebo přehlídkového mola, cítila. Najdete je stejně jako krajkové topy a volné příjemné splývavé široké kalhoty z viskózy s květinovým vzorem mezi oděvy tématu Blossoming.

Abychom i při aktivně stráveném víkendovém výletu byly pořád jako ze škatulky, to si přejí mnohé z nás. Jistě oceníte téma The Getaway. Převládají oděvy v pohodlných střizích, v nichž je volnost pohybu samozřejmostí. Volné maxisukně, vzdušné tuniky, lehké kalhoty s mírně nabraným lemem nohavičky. Ale to nejlepší tvoří doplňky. Maximálně praktické sandály se zvýšenou podrážkou, v nichž budete moci na procházkách strávit dny i noci.

Motorkářským stylem je inspirované téma New Cool, jemuž dominují černá, šedá a modrá. Najdete zde koženkové bundičky, sukně, pohodlné kalhoty z hebké látky připomínající denim nebo třeba mikiny a trička s výraznými nápisy.

Víte, jaký oděv slaví comeback? Jsou jím „lacláče“. K nim se v tématu Geek Farmer a Sping Break přidávají také lehké kabátky a klasický trench coat, který přišel o svou obvyklou délku a vypadá tentokrát jako bundička do pasu. Samozřejmě nesmí chybět pastelové barvy.

Těšíte se?       

Kateřina Šimková