m_HLC_032016_139.jpgČeská zpěvačka, skladatelka a herečka Anna K se na setkání dámského klubu Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club vyznala z lásky ke zpěvu, kterou neotřásly ani životní zvraty.
Anna K pochází z Krkonoš a kromě zpěvu se v mládí věnovala ještě závodnímu lyžování. Nic jiného než zpěv však nakonec nikdy nedělala a ani dělat nechtěla.
„Nic jiného než zpívat neumím," přiznává Anna K. „S profesionálním zpěvem jsem začala už v osmi letech v divadle Semafor, kde jsem potkala spoustu skvělých lidí, od Petry Janů, Josefa Dvořáka, Hanky Zagorové, Evy Pilarové, Jitky Molavcové, po Jiřího Suchého a dalších velkých osobností a jmen. A také mladičkou Dádu Patrasovou, kvůli které jsem si ve třinácti ustřihla ofinu a nabarvila si vlasy na černo. Moc to však nevyšlo a byla z toho zelená."

m_hlc_032016_081_1000 Během svého života nasbírala spoustu ocenění, mimo jiné i pět sošek Anděl. O své kariéře říká: „Našla jsem svou cestu a doufám, že jsem jako interpret uvěřitelná. Neberu to jako závod o ocenění, ale jako lék pro sebe i pro všechny, kterým moje zpívání přinese dobrou náladu. Každý aspoň malý úspěch je věc, která vás může motivovat dál. Neúspěch je v jakémkoli oboru frustrující."
V roli hlavního hosta talk show dámského klubu však nehovořila jen o svých úspěších, ale i o životních zvratech, které musela překonat. Kromě nemocí a smrti v řadách svých blízkých musela sama překonat onkologické onemocnění.

m_hlc_032016_177_1000 „Často někde čtu, co všechno komu přinesla nemoc pozitivního a jak si lidé uvědomili své priority. Mně tahle zkušenost nic výrazně pozitivního nepřinesla. Připravila mě jen o dva roky života," vypráví Anna K. „I před nemocí jsem myslím měla priority a životní hodnoty srovnané, takový peklo jsem kvůli tomu, abych si něco srovnávala v hlavě, opravdu zažít nepotřebovala, a asi ani nikdo, koho znám. Proto se na tyhle řeči dívám lehce odtažitě. Co tě nezabije, to tě posílí? Málem jsem umřela, ale silnější se necítím.

Jeden výsledek to však přece jen mělo. Rozhodla jsem se ještě v době své léčby upozornit nějak výrazně na prevenci rakoviny prsu. Moje osobní a dost mrazivá kampaň Chceš žít jako já měla obrovský úspěch. Velmi mne posilovalo a motivovalo, že může pomoci všem ženám se o sebe postarat lépe, než jsem to dělala já. Nemoc jsem absolutně nečekala a nikdy by mne nenapadlo, že právě mne se to může také týkat. A to je ten velký omyl, jakého se dopouštíme. Od doby mé kampaně se hodně změnilo a osvěta se významně zlepšila. Jsem za to moc šťastná. O své zdraví se totiž člověk musí opravdu starat sám, nikdo to za vás neudělá. Dostávala jsem děkovné maily, u kterých jsem plakala štěstím. Teď už je však zase čas být zpěvačkou a věnovat se hudbě, kterou tak potřebuju k životu."

 Po první kampani, která měla tak obrovský ohlas u žen i lékařů, rozjela Anna K ještě jednu spotovou kampaň, která navázala na tu předchozí. Kampaň se jmenuje Teď jde o Tebe a najdete ji na webu www.annakprotirakovineprsu.cz. Avšak i původní mrazivý spot stále nese platné poselství a informace.
Anna K úspěšně vyzkoušela i proteinovou dietu od společnosti Keto Diet, se kterou dámský klub spolupracuje. Na setkání byla mimochodem již druhá ochutnávka proteinových dobrot.

Nejen prevence, ale i relaxace

Kromě hlavního hosta vystoupila na setkání dámského klubu ještě celá řada dalších zajímavých osobností.
„Sdružujeme úžasné ženy, které mají aktivní přístup k životu. Dámský klub znamená přátelské momenty, inspiraci, sdílení a radost ze života," říká o setkáních zakladatelka klubu Helena Kohoutová.

m_hlc_032016_001_1000 Martin Vodička, obchodní ředitel autosalonu Peugeot Kopecký, který se mimochodem postaral i o dopravu zpěvačky Anny K. na naši akci a zpět domů, představil nejsilnější dieselovou verzi Peugeotu 308SW v provedení GT, což je nejvyšší stupeň výbavy, který si kupodivu oblíbily i jejich zákaznice.
„Velká část našich zákazníků jsou ženy, protože Peugeot má v nabídce min. čtyři modely, které svým designem a specifickou ergonomií ženám vyhovují a splňují jejich vysoké nároky. Mezi ně patří i model 2008, který se po 3 letech dočkal velice zdařilého faceliftu a který vám bude v červnu také určitě představen", prozradil Martin Vodička.

Celoročním hlavním partnerem se stala Česká pojišťovna. Šárka Dolanská, krajská ředitelka České pojišťovny, představila charitativní program i nové aplikace, které mohou zákazníci využívat. Nejnovější a velmi užitečnou aplikaci Záchranka si každý může stáhnout zdarma do svého mobilu. Za zmínku stojí také unikátní pojištění s názvem Lady Plus, které v případě závažných gynekologických onemocnění zajistí finanční prostředky k úhradě nákladů na léčbu, rekonvalescenci nebo kosmetické zákroky, pomůže ke zvýšení kvality života a kompenzuje pokles příjmu související se závažným onemocněním.

Novým hlavním partnerem dámského klubu je i Sephora. Témata zdraví, relaxace a prevence doplnila i prezentace „Nude by Sephora".

Díky prezentaci společnosti Palatinum nyní členky klubu vědí, jak z obchodního zástupce udělat byznysmena. Trénink obchodních dovednosti byl jedním z nejžádanějších témat v dotazníkové kampani mezi členkami dámského klubu. Esthé Laser Clinic, se kterou dámský klub spolupracuje téměř od počátku své existence, zase díky paní doktorce Kateřině Fajkošové představila novinky z oboru estetické laserové chirurgie a Kateřina Kadlecová, ředitelka úspěšného českého výrobce vířivek USSPA, přesvědčila hosty setkání, že je občas dobře, když myslíme sami na sebe. Tradiční ochutnávka čajů Dilmah nabídla k relaxaci voňavé nápoje ze Srí Lanky a kávu Vergnano. Pohoštění zajistily Prague Catering, Levné potraviny, CIPA, a křišťálová voda z islandského ledovce Aqua Angels. Hosté seděli na pódiu na exkluzivních designových sedačkách Patternroom od návrháře Diego Maria Gugliermetto. O technické zajištění večera se postarala CEZZA. V neposlední řadě si hosté mohli užít degustaci argentinských vín od Smart Buying Wine z vinařství Trapiche a nesměla chybět ani tradiční tombola a dobročinný bazar.

Kde se setkává šmrnc první republiky se světem moderních technologií a energických ženských osobností? Dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club již 17 let podporuje, inspiruje a sdružuje ženy s aktivním přístupem k životu. Klubová setkání přinášejí vždy odbornou a společenskou část, tudíž spojují zábavu i rozvoj - a to vše v tom nejpříjemnějším, vstřícném a inspirujícím prostředí. S členkami se potkávají známé osobnosti českého společenského života i odborníci ze všech myslitelných oborů, které mohou zajímat všestrannou a aktivní ženu, ať už její věk začíná dvojkou, nebo osmičkou. Dámský klub uspořádal již přes 200 společenských večerů, komorních setkání a odborných prezentací, na kterých ženy získávají mnoho nových osobních a obchodních kontaktů, ale také nová blízká přátelství.
www.helas-ladies-club.cz