m_HLC_122015_133.jpgZnačka Helas opět posílila. Má za sebou další, velmi úspěšný rok 2015, který vyvrcholil varhanním koncertem v pražském kostele svatého Jakuba většího. Na společné adventní slavnosti se sešli členové klubů Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club a Helas New Encounters Club. Právě v adventním čase k sobě mají lidé nejblíže. O to silněji pak rezonuje vzájemné sdílení, které je podstatou obou společenských klubů.

Majestátní tóny varhan se rozezní v překrásném barokním trojlodí. Zatímco vás naplňují výšky a hloubky historických píšťal, oči jsou zahlceny podívanou na neskutečně bohatý mobiliář interiéru. Opravdu nevíte, zda se dříve kochat některým z dvaadvaceti oltářů, nebo na sebe nechat působit některý z nesčetných obrazů a fresek, včetně sbírky obrazů českého malíře Petra Brandla, hlavního představitele vrcholného baroka u nás.

„Již osmnáct let spolu budujeme hrdé Česko, podporujeme přátelskou stránku podnikání a spojujeme zkušené podnikatele a podnikatelky, aktivní ženy a muže všech zaměření a profesí. Jsem hrdá, že se spolu můžeme sejít, společně oslavit úspěchy a zároveň zvolnit a odpočinout si v nejkrásnějším období roku. Ať je tato slavnost i poslání našeho setkávání nadále pro nás všechny inspirací. Ostatně, naším dámským a společenským klubem letos prošlo 5113 hostů," říká Helena Kohoutová, zakladatelka obou klubů.

Kostel svatého Jakuba většího spolu s přilehlým klášterem minoritů patří k největším a nejkrásnějším pražským kostelům. Původně gotická stavba byla později barokně přestavěna a nyní je skutečnou pokladnicí barokního umění. Díky čtyřmanuálovým varhanám se 75 rejstříky se zde mohou konat umělecky hodnotné varhanní koncerty, kdy se síla hudby a prostoru spojí ve vzájemné synergii.

Hosté klubového setkání si mohli vychutnat skladby Johanna Sebastiana Bacha, Jana Křtitele Kuchaře, Noëla Rawsthorna, Georgese Mac-Mastera a Charlese Marie Widora. Na nástroj hrála Irena Chřibková, titulární varhanice a ředitelka kůru baziliky sv. Jakuba v Praze, která koncertuje po celé Evropě, Japonsku, Rusku, Izraeli a USA. Historie samotných varhan se píše již od roku 1705, které nahradily původní nástroj, jenž zanikl při požáru chrámu v roce 1689. Dodnes můžeme obdivovat původní varhanní skříň. Nástroj během staletí prošel několika úpravami a v současnosti má čtyři manuály, 91 znějících rejstříků a 8277 píšťal.

Koncert však nebyl jediným bodem programu slavnostního setkání. V původním gotickém sklepení z 13. století, sále Jana Lucemburského ze 14. století a gotické arkádové chodbě probíhal bohatý vánoční jarmark. Tombola a dobročinný bazar přinesla důležitý příspěvek ve prospěch údržby svatojakubských varhan. Údržbě nástroje pomáhá i produkce Svatojakubského královského cuvée 2011, které hosté mohli ochutnat v jedné z místností gotického sklepení. Romantickou vánoční atmosféru podtrhla výstava uměleckých předmětů ve spolupráci s aukčním domem Dorotheum i perníkové betlémy od JaJa Pardubický perník.

Na jarmarku se dále podíleli a hosté mohli vyzkoušet nebo chutnat: Tradiční českou kosmetiku Ryor, exkluzivní čaje Dilmah, včetně vánočního punče, přírodní potravinové doplňky Terezia Company, vůz Peugeot, vegetariánskou kuchyni Etnosvět, vodu z islanského ledovce Aqua Angels, pracovní a ochranné oděvy Altreva, čokoládové pralinky Bon Bon, luxusní zápisníky Bosstimer a catering od Levných potravin, Prague Catering, Cipa, cukrárny U Knoflíčků, CheeseSpectrum a Giana.

Jedním z programu večera byla i Vánoční nadílka s Peugeotem, jehož hlavní cenou bylo zapůjčení vozu Peugeot na víkend. Zasoutěžit si mohli ti z hostů, kteří správně odpověděli na otázky, který model Peugeot získal v roce 2014 titul evropské auto roku nebo který známý detektiv jezdil v seriálu právě vozem značky Peugeot. Pokud odpověděli Peugeot 308 SW a inspektor Colombo, stačila jen trocha štěstí a výhra mohla být jejich. K zapojení je motivoval i bílý Peugeot 508 RXH od Peugeot Kopecký, který vítal hosty ihned při příchodu na akci.

Dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club již 16 let podporuje, inspiruje a sdružuje ženy s aktivním přístupem k životu. Jeho cílem je na setkáních vytvářet vstřícnou a inspirující atmosféru, ve které může každá žena získat nejen mnoho nových osobních a obchodních kontaktů, ale také navázat nová přátelství. Klubová setkání přinášejí vždy odbornou a společenskou část, tudíž spojují zábavu i rozvoj. Tradice prvorepublikových dámských klubů se snoubí s nejmodernějšími technologiemi, které se úspěšné ženy nebojí a učí využívat. Klub uspořádal již přes 200 společenských večerů, komorních setkání a odborných prezentací. Díky aktivní spolupráci s webovým portálem PodnikatelkaOnline.cz také podporuje ženy v manažerských a podnikatelských zkušenostech pomocí on-line rad a tipů v průběhu celého roku. Důležitou součástí klubové činnosti je také spolupráce na projektech charitativních organizací. Generálním partnerem dámského klubu je Vodafone, který spolu se společnostmi Artex a Acomware učí ženy využívat moderní technologie a jejich aplikace v praxi.

více na www.helas-ladies-club.cz