145 KimlováAlena KimlováJe-li za vámi vášnivá prolíbaná noc a partie kolem úst potřebujete zklidnit, není nic jednoduššího, než je ošetřit krémem Synchro. Tenhle kouzelník pomáhá i při atopickém ekzému stejně jako při hojení jizev. Svým způsobem je univerzální a aplikuje se ponejvíce nejen na obličej, ale třeba také na plosky nohou. Patří už padesát let do sortimentu francouzské společnosti GERnétic International (byl to její první produkt). Ta vyvíjí a vyrábí přípravky určené pro profesionální práci kosmetiček a následně pro každodenní domácí péči o pleť. Filozofie je založena na tvrzení, že pokožka odráží vnitřní stav organizmu. Proto tato kosmetika neřeší pouze následky, ale odstraňuje i vnitřní příčiny problémů. Značka GERnétic usiluje o zamezení předčasného stárnutí pleti, ošetřuje tukové polštáře, celulitidu, zpevňuje a modeluje poprsí. Zároveň zvládá problémy jako například akné, vrásky, strie, jizvy, ekzémy, popáleniny či lupénku. Velkým pomocníkem v tom jsou dvě stálice: krémy Synchro a Cytobi, které se vyrábějí již půl století. GERnétic v České republice a na Slovensku zastupuje firma LK SERVIS. Hlavní firemní kosmetičkou a školitelkou je Alena Kimlová. Osobnost, která je studnicí vědomostí i nositelkou nespočtu zkušeností:

Je neuvěřitelné, že se nějaký produkt v kosmetickém světě dožije půl století a je stále oblíbený. Jak to krémy Synchro a Cytobi dokázaly?

Jejich mnohaleté místo na kosmetickém trhu je dáno prověřenou účinností a výraznou kvalitou. Příznivé efekty na pleti jsou citelné i viditelné, klientky jsou spokojené a k oběma přípravkům se pravidelně vracejí.

Co je onou tajnou ingrediencí, která je předurčuje k úspěchu?

Díky velké zkušenosti v oblasti biotechnologie se v Laboratoires GERnétic Synthèse extrahují z přírodních zdrojů veškeré základní živiny nutné pro zdraví a krásu. Prioritním cílem je dopravit do nitra buněk charakteristickou podstatu všech aktivních prvků. Maximální komplexnost aktivních látek, která odpovídá potřebám zralé pokožky, činí z přípravků Synchro a Cytobi nenahraditelné produkty. Důmyslně promyšlený koktejl vitamínů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin vyvažuje fyziologické funkce a rychle zlepšuje kvalitu pokožky, zpevňuje kontury obličeje.

Synchro a Cytobi GERnetic image 1Krém Cytobi obsahuje sladkovodní řasu Chlorellu. To je superpotravina, o níž se začalo mluvit teprve nedávno. Jak je možné, že se stala součástí špičkové kosmetiku již v 70. letech?

Již před mnoha roky si doktor Laporte, zakladatel značky, uvědomoval, že sladkovodní i mořské řasy jsou zdrojem mnoha důležitých látek, které jsou potřebné pro správné a vyvážené buněčné funkce. Věděl, že řasy jsou svým buněčným složením velmi podobné lidské buňce, proto jsou aktivní látky získané z řas lidským tělem velmi dobře přijímány a syntetizovány. Z řas získáváme celou škálu vitamínů, minerálů, stopových prvků, peptidů, a hlavně esenciálních aminokyselin, které organizmus potřebuje a neumí si je sám vytvořit. Proto výtažky z řas v produktech GERnétic nacházíme od samého počátku.

Existují speciální postupy pro nanášení obou krémů, aby z nich organizmus vytěžil co nejvíce?

Všechny přípravky kosmetiky GERnétic doporučujeme nanášet tzv. efleráží. To je lehké rozetření a zapracovávání kompresními pohyby, dokud se krém zcela nevstřebá. Teprve pak můžeme na pokožku aplikovat další přípravek. Kompresní pohyby umožní aktivnější mikrocirkulaci lymfy i krve, a tak jsou aktivní látky krémů mnohem rychleji zužitkovány. Tímto způsobem pracují i kosmetičky v kosmetických salónech. Francouzská efleráž je velmi příjemná a hluboce relaxační.

Synchro se vyznačuje obrovským regeneračním potenciálem. Používá se také ve zdravotnických zařízeních nebo na estetických klinikách?

Ano, ve zdravotnických zařízeních a na estetických klinikách je krém Synchro využívaný především před a po zákrocích, kterými je porušena celistvost pokožky. To znamená, že hojení bude probíhat formou jizvy. Pravidelná aplikace krému na pokožku před zákrokem upraví a zkvalitní fyziologické funkce kůže a následné hojení je mnohem kvalitnější. Po zákroku aktivní složky krému Synchro podpoří překrytí rány kvalitnější tkání. Výsledná jizva je téměř neznatelná.

Komu by ve výbavě neměl chybět produkt Cytobi?

Zcela jistě by tento krém neměl chybět v kosmetické výbavě ženy 60+. To je věk, kdy pokožka potřebuje mnohem intenzivnější výživu, aby si zachovala mladistvý vzhled. Krém Cytobi tento požadavek splňuje na sto procent.

K Synchru i Cytobi máte určitě i svůj osobitý, silně emocionální vztah...

Na vaši otázku odpovím zcela krátce – Synchro ničím nenahradíte. A krém Cytobi je velkou třešničkou na dortu pro účinné ošetření zralé pokožky.

připravila Kateřina Šimková
www.gernetic.cz