Jarmila PodhornáJarmila PodhornáZnalosti Mgr. Jarmily Podhorné, podnikatelky, manažerky, bylinářky, jsou obdivuhodné. Její zásluhou se mnozí lidé naučili věřit rostlinné říši a využívat její mocnou sílu ve prospěch svého zdraví. Jarmile Podhorné patří jedno velké prvenství: je zakladatelkou gemoterapie u nás. Pupenová zahrada v Brodku u Konice, kde také její firma NADĚJE sídlí, je jejím unikátním dílem, které poskytuje nejen neuvěřitelný obrázek o tom, jak pospolu mohou růst ve vzorném pořádku stromy, keře a byliny, ale také základní materiál k výrobě tinktur s prokazatelnými účinky. Tento druh zahrady je největší v Evropě a je výsledkem znalostí, píle i zařazování inovativních metod do praxe. Přesvědčily se o tom například mnohé firmy během letošního jara a řádění koronaviru, když odebíraly, ať již pro zaměstnance, nebo potřebu vlastníků a managementu určité produkty ve velkém objemu. Přesto, že by Jarmila Podhorná mohla ve zdánlivém klidu odpočívat a vlastně už nic nedělat, plní si své sny o tom, že je potřeba lidem pomáhat. A nacházet příčiny jejich zdravotních problémů a ty odstraňovat či zmenšovat. 

Své služby v oblasti fytoterapie nyní rozšiřuje o další možnosti péče, a to pomocí diagnostických, terapeutických a regeneračních přístrojů. Ve svém působišti otevřela a postupně uvádí do plného provozu regenerační centrum, ve kterém klienti najdou špičkové techniky a procedury.

Tentokrát jste nevsadila pouze na bylinky, ale na techniku. Co vás k tomu vedlo?

Protože se ve své každodenní praxi setkávám s velkým množstvím případů, kdy lidé hledají pomoc při řešení svých zdravotních potíží, a nenechává mne to klidnou, už dlouho jsem přemýšlela o tom, jak jim vyjít vstříc i jinou cestou než přírodní.

Měla jste svůj podnikatelský sen?

Ano, byl to sen posledních několika let. Přála jsem si vybudovat u nás v sídle firmy regenerační centrum, kde bychom pomocí přístrojové techniky špičkové úrovně mohli odhalit příčiny nemocí, oslabení organizmu a s využitím jiných přístrojů neduhy napravovat. A toto přání jsem si začala plnit. Nejprve jsme ale s mým týmem museli najít vhodné místo na našem pozemku, pak přišel na řadu projekt, stavba a nakonec nákup přístrojů v miliónových částkách.

Centrum nyní postupně nabíhá do provozu. A první návštěvníci se hlásí. Co jim je a bude k dispozici?

Jednak originální stavba vybudovaná podle určitých zákonitostí energie. To je velmi důležité. No a pak přístrojová technika, která dnes dokáže opravdu mnoho. Například je to pří­stroj SALVIE, který je určen pro základní diagnostiku tělesné schránky člověka. Jde o zařízení, které změří toxické zatížení organizmu, patogenní mikrobiální zátěže, kvalitu funkce jednotlivých orgánů, alergenů a otestuje odezvu na optimalizaci stravy a jednotlivých potravin.
Mnohé si slibujeme také od Plazmového generátoru. Jsou-li pomocí diagnostiky Salvie u klienta zjištěny mikrobiální zátěže, lze na jejich eliminaci a likvidaci použít frekvenční terapii pomocí plazmového generátoru, který je sestaven a vyroben na základě poznatků průkopníka metody selektivního ničení mikroorganizmů – Dr. Royala Raymonda Rifa. Je to velmi jednoduchá, ale účinná metoda.

Vekou roli nejen v životě lidí, ale i ve vnímání všech možných souvislostí naší existence hraje dnes čas. Projevuje se také ve funkcích některých zařízení? Získáme potřebné informace hned?

LED lůžkoLED lůžkoPříkladem může být Systém ERI – podrobná diagnostika během jedné minuty. Ten představuje nadčasovou technologii z oblasti bioinformační medicíny, která umožňuje detailní zjištění základních i pokročilých informací o stavu organizmu a jeho následném harmonizování do optimálního stavu. Je to moderní rychlý a efektivní způsob screeningu široké škály nemocí a zdravotních potíží. Eri systém pracuje s více než miliónem markerů – obsáhlou databází pomocí supercitlivé sondy a díky sofistikovanému softwaru se provede během méně než jedné minuty devět měření s 10 000 informacemi. Bioinformační data jsou sestavena do strukturovaného reportu s návrhy na vhodná homeopatika. Terapie trvá půl hodiny.

To zní až neuvěřitelně...

Máte pravdu, ale na druhé straně je pokrok ve vývoji právě třeba diagnostických metod obrovský, a to je dobře. Prvořadé je vědět, co člověku schází a podle toho nastavit regeneraci. Technika a její možnosti nám otevírají nové světy a příležitosti. Snažím se je pochopit a uchopit.

Vím, že jste pořídila také Lehátko Ceragem Master V3. Co nabízí?

Tento inovativní přístroj kombinuje moderní technologie s tradičními metodami východní medicíny. Na začátku lehátko naskenuje páteř uživatele. Díky tomu se dokáže dokonale přizpůsobit potřebám konkrétního jedince. Poté již následuje „na míru šitá“ termo masáž s použitím jadeitových kamenů. Tato tepelná masáž ulevuje od bolestí zad a kloubů. Zmírňuje také projevy artrózy a revmatu. Uvolňuje nervové bloky a pomáhá k lepšímu spánku. Důležité je, že umožňuje organizmu dokonalou relaxaci, v dnešní uspěchané době nezbytnou.

A co je to Bemer terapie?

Bemer je kontaktní, neinvazivní přístroj, který je využívaný v mnoha lékařských a rehabilitačních zařízeních. Principem přístroje je působení nízkofrekvenčních pulzních elektromagnetických polí na krevní cévy. Tento postup vede ke zvýšení aktivity malých cév. Díky tomu dochází v organizmu ke zlepšení krevní cirkulace v tkáních a také je posílen imunitní systém. Bemer terapie je doporučována jako prevence, ale lze ji také podstupovat při nejrůznějších onemocněních. Terapie zvyšuje počet prokrvených kapilár a rozšiřuje jejich průměr. Také zlepšuje využití kyslíku organizmem. Pomáhá proti rozvoji chronických a degenerativních onemocnění pohybového aparátu a chronických metabolických poruch, např.: může zmírnit následky diabetu při pravidelném používání. Podporuje organizmus při boji proti chronické únavě.
Jako součást terapie je možné použít doplňkové aplikátory. Pásový aplikátor napomáhá k rychlejšímu hojení lokálních zdravotních problémů. Kožní aplikátor je velmi vhodný při nejrůznějších kožních problémech.

Slyšela jsem o Denas terapii. Také ji využíváte?

Ano. I na ni spoléháme. Tato terapie funguje na principu elektrostimulace. Přístroj pracuje se slabým proudem. Tento proud se umí dokonale přizpůsobit neuroimpluzu vycházejícího z nervového systému konkrétního jedince dynamicko-elektro-neuro adaptabilní stimulaci. Celá terapie se tedy řídí nervovým systémem klienta. Proto má mnoho pozitivních účinků na organizmus. Pomáhá urychlovat procesy hojení po traumatech a snižuje farmakologickou zátěž organizmu. Také pomáhá s hojením po lékařských zákrocích. Denas terapie vede ke zvýšení výkonnosti a redukuje únavu. Zlepšuje kvalitu spánku. Je také výbornou podporou při nejrůznějších chronických onemocněních.

O účincích světla se mluví v různých rovinách, a jak víme, jednou světlo pomáhá, jindy škodí...

Možná bych to až tak nekategorizovala. Samozřejmě všeho s mírou. V noci za tmy se má spát, ve dne za světla být aktivní. Jsou to přírodní zákonitosti a ty se vyplatí alespoň do jisté míry respektovat.
My jsme pořídili přístroj nazvaný LED Bed, což je speciální technologie pro světelnou terapii. Jejím principem je působení intenzivního infračerveného a modrého světla. Toto světlo proniká pomocí fotonů do buněk v organizmu a stimuluje jejich funkci. Výborné využití pro fototerapii nalézáme při kožních problémech. Fototerapie stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu v kůži a vede k redukci vrásek, zmírnění celulitidy, zlepšení lymfatického systému. Profesionální LED terapeutické lůžko s mikrofrekvenční energií světla je určené ke zdravotní terapii, 2Regenerační centrumrelaxaci a posílení a obnově krevních kapilár, které podporují krevní oběh, okysličují a urychlují detoxikační efekt. Hlavní přínos léčby pro zdraví pacienta by se dal shrnout takto:
1. snížení zánětlivosti
2. zlepšení činnosti štítné žlázy
3. obnova mikrocirkulace
4. zabraňuje vniku kardiovaskulárních onemocnění
5. tlumí bolesti, pomáhá řešit artritidu, osteoartrózu i revmatoidní artritidu
6. zlepšuje a řeší problémy kůže, jako jsou
akné, ekzémy, minimalizuje vrásky a řeší celulitidu

Jaké jsou zkušenosti klientů z pobytu ve vašem novém centru?

Ještě je brzy na hodnocení. Myslím si však, že budou pozitivní. Vždyť vše, co člověku může pomoci, co je mu ku prospěchu, má význam. Dnes, kdy je tolik lidí přepracovaných, nadmíru vytížených, postižených stresem, nespavostí, psychickými potížemi, má smysl více než kdy jindy hledat vhodné cesty k harmonizaci organizmu, ať už pomocí bylinek, nebo dalších průkopnických metod. Já sama věřím jak staletími prověřeným zkušenostem, tak nejnovější nabídce vědy a techniky. Stále se učím, sbírám informace a tvořím si vlastní názor na věc. A teprve, když jsem na základě argumentů přesvědčena, že má daný krok smysl, nabídnu ho ostatním.

Co byste doporučila zájemcům o vaše centrum?

Nejjednodušší je zavolat k nám a domluvit si termín a vše ostatní. V plném provozu bude od podzimních měsíců. Zájemci z našeho okolí nemají problém i s opakováním potřebných procedur, ostatní ze vzdálenějších oblastí mohou využít ubytování golfového klubu
Sokrates, který se nachází nedaleko. Věřím,
že můj splněný sen pomůže mnoha lidem.

připravila Eva Brixi
www.nadeje-byliny.eu 
tel.: 605 049 604