Andrea TrckovaAndrea TrčkováJahodu v čokoládě nebo sklenku vína? Čím zpestřit podvečer a chvilku, která je jen a jen pro vás? Zajímavými informacemi o kosmetice, zdraví, módních trendech? Všechno bylo možné. Představitelky francouzské kosmetické značky GERnétic společně s partnery akce naservírovaly v podvečer 6. června v módní galerii E.daniely v Praze vybraným majitelkám kosmetických salonů, novinářkám a blogerkám i řadě dalších hostů především dobrou náladu a odpovědi na mnohé otázky. Do prodeje totiž přišla další novinka GERnétic, a to regenerační a relaxační tělový krém Gerthérapi. Jaké možnosti nabízí, na to jsem se zeptala výkonné ředitelky společnosti LK SERVIS, generálního zastoupení této kosmetiky pro ČR a SR, Ing. Andrey Trčkové:

Novince přezdíváte kouč krásy a zdraví pro aktivní lidi. Co si pod tím mohu představit?

Přípravek Gerthérapi je skvělým pomocníkem pro činorodé jedince, kteří preferují zdravý životní styl a věnují se pohybu aktivněji. Krém intenzivně podporuje lymfatickou drenáž, uvolňuje svalové napětí. Přinese okamžitou úlevu namáhaným a bolavým svalům a pocit relaxace. Další složky jsou cíleny na snížení tukové vrstvy v problematických partiích, a podpoří tak úsilí o získání atraktivní postavy.
Gerthérapi je vynikající nejen po svalové námaze, ale můžeme ho aplikovat i na ztuhlé svalstvo. Na partie, kde cítíme svalovou tenzi, nanášíme lehkou masáží malé množství přípravku 2–3krát za sebou. Vždy do vstřebání. Dostatek aktivních látek spolu s mechanickým působením na postiženou partii prohřeje a prokrví sval a uvolní jeho napětí. Po aplikaci krému Gerthérapi je vhodné přiložit na dané místo nahřátý ručník.

Laboratoře GERnétic tedy zareagovaly na rychle se měnící životní styl?

Zcela určitě. Tento unikátní tělový krém je odezvou na přibývající počet těch, kteří si přejí zefektivnit péči o své zdraví a touží si uchovat pocit dokonalé duševní i tělesné pohody. Zjistili jsme, že tato skupina lidí se často setkává s pocity svalové únavy a přetížení nebo strnu­losti. Jsou to však přirozené gertherapi1důsledky pečlivého tréninku, ať už jde o formování postavy, nebo zvyšování celkové kondice. Pravdou ale je, že tyto pocity lidem vadí a GERnétic hledal, jak je zmírnit. A to se podařilo.

Jaké jsou hlavní aktivní složky krému?

Základem pro regeneraci a optimální výživu pokožky se staly makadamový olej a olej z hroznových jadérek. Otoky uvolňuje, překrvení mírní, tonizačními a detoxikačními účinky se vyznačuje komplex výtažků z artyčoku, cypřiše, lopuchu a kaštanu koňského. Esence z rostliny Ravensara aromatica má tonizační, protizánětlivé účinky a svou vůní přispívá k pozitivní stimulaci psychiky. Citral obsažený v citronelové silici působí blahodárně na zklidnění rozjitřených smyslů a dodává pocit pohody, zklidňuje pokožku. Přípravek je založen také na efektu, jemuž říkáme buněčný trenér. Jde o unikátní komplex rostlinných látek, které umocňují vyprazdňování tukových buněk, což podporuje zeštíhlení problémových partií.

Pro léto je tento krém doslova ideálním společníkem...

Podpora lymfatické drenáže redukuje pocit těžkých nohou a otoky dolních končetin. Vyznačuje se vaskularizačním účinkem. V létě si oteklé kotníky vyzkouší skoro každý, bez ohledu na to, zda je sportovcem, či nikoliv. Gerthérapi může fungovat jako prevence nepříjemných pocitů a je vhodným parťákem také během dlouhého cestování nebo pro společenské příležitosti, kdy je na programu dlouhé stání či tanec. Hodí se do cestovního kosmetického kufříku na dovolenou či na služební cesty a jednání. Po značné námaze, ať už je to noc plná taneční zábavy, maratonský běh, cyklistický závod, nebo několikadenní túra, ocení tělový krém Gerthérapi každý, protože odstraňuje překrvení. Protizánětlivě působí i na ty nejtěžší shluky celulitidy, které jsou vlastně zánětem podkožní vazivové tkáně.

Skoro každý však šetří časem a trávit delší dobu v koupelně se mu moc nechce...

To souhlasím, ale zároveň vím, že věnovat čas sobě samotnému se vyplatí. Proto si jsem jistá, že Gerthérapi osloví také velice aktivní a vytížené ženy a muže, podnikatelky a podnikatele, manažerky a manažery, kteří musí svůj čas využívat opravdu efektivně. Tato novinka pro ně bude velmi dobrým řešením pro osobní péči i mimo prostory kosmetického salonu. Používání je snadné a příjemné, nezabere mnoho času, ale přitom má vynikající výsledky, které se promítají do pocitu fyzické vitality i do harmonického psychického naladění. Sama ze své praxe vím, že dosáhnout takového stavu po náročných dnech totiž nebývá pro tuto skupinu lidí vůbec lehké.

za odpovědi poděkovala Eva Brixi