P4170794.jpgMiu Miu na trh uvedlo svůj druhý parfumérský počin v pořadí. A z mého pohledu je Miu Miu L'Eau Bleue rozhodně povedená vůně v nádherném balení, které považuji za designérský skvost. Odkazuje nejen k prvotině tohoto módního domu, ale také k samotné podstatě parfému, který se v ní ukrývá, nebo bych raději tvrdila, vyjímá.

Zařadila bych ji do kategorie zelených květinových kompozic. Hlavu tvoří konvalinka, která se zpočátku rozvíjí poměrně silně i se zelenými a vodními tóny. Nicméně po několika minutách se projeví srdce plné bílých květin, růže a jasmínu. Prvotní pronikavost se tak utlumí a dá vyniknout svěží zaoblené kompozici, která v sobě, ačkoli žádnou takovou složku výrobce neuvádí, obsahuje i určitou hořkost. Považuji tento prvek za jeden z významných zdrojů neotřelosti, jež parfém činí vhodný nejen pro jarní, ale také letní období, zejména pak horké letní dny, kdy vynikne jeho podstata, která je pravým opakem ulepenosti a přeslazenosti, tak často nosem detekovatelnými právě v tomto období.

p4160768sign_small_667

Miu Miu L'Eau Bleue nebude také pro všechny. Základové složky v podobě dřeva akigala do celkového vývoje vůně na kůži i oděvu vnáší určitý prvek ostrosti, a může tak z parfému vyvolávat dojem, že je určen pro obě pohlaví. Ovšem jak bude vonět, to velmi záleží na vaší pokožce a preferencích. Parfém bych doporučila nikoli dívkám, ale spíše ženám od 25 let. Je velice charakteristický a jen těžko ho zaměníte za jiný. Nepočítá se rozhodně do řad tuctových vůní. Mně samotné by před třemi lety přišel neatraktivní. Ve svých 26 letech ho považuji za okouzlující.

Pokud byste o Miu Miu L'Eau Bleue chtěli načerpat více informací z podrobné recenze, podívejte se na můj blog.

katerina_484