Karolína Topolová 2022 1Generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO, Mototechna a Driverama, na Pražském hradě získala ocenění významných osobností za dlouhodobé působení v českém byznysu se skvělými výsledky. Skupina se zároveň v žebříčku nejvýznamnějších firem CZECH TOP 100 s loňskými tržbami 24,9 miliardy korun umístila na 41. pozici. Již osmým rokem v řadě se tak drží v první padesátce největších tuzemských společností.

Slavnostního zveřejnění žebříčku CZECH TOP 100 ve Španělském sále Pražského hradu se zúčastnila generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings Karolína Topolová spolu s provozním ředitelem Petrem Vaněčkem a dalšími významnými členy vrcholového managementu. „Letošní rok je pro mě jakýmsi milníkem v mé karieřé, protože na podzim oslavím již dvacet pět let v jedné společnosti. O to víc si vážím ocenění CZECH TOP 100,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, která převzala ocenění významných osobností z rukou generálního ředitele a předsedy představenstva Geco Tabak Libora Chroboka.

Karolína Topolová nastoupila do AAA AUTO v roce 1998, aby založila tehdy na zelené louce první Call Centrum v oboru. Postupně se vypracovala až na pozici generální ředitelky, kterou je již jedenáct let. Jako nejvýše postavená žena v automotive se letos již po deváté umístila také v první padesátce žebříčku nejvlivnějších žen časopisu Forbes. Mimo jiné se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a o rok později v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy. Za 25 let působení Karolíny Topolové v AAA AUTO se z prodejce ojetých automobilů stala skupina AURES Holdings s mezinárodní sítí autocenter působící v pěti zemích s více než šedesáti pobočkami a 2,9 milionů obsloužených zákazníků. Skupina pod jejím vedením zároveň jen v loňském roce zvýšila meziročně tržby o 19 % na 24,9 miliard korun, což přineslo společnosti 41. místo v žebříčku 100 nejvýznamnějších firem. „To, že se každým rokem oceňují úspěšné společnosti na českém trhu, vidím jako inspiraci pro další, kteří se rozhodnou vrhnout do podnikatelského světa. Zároveň to je pro nás v žebříčku i závazek pro další roky, abychom byli zase o něco lepší,“ doplnila Karolína Topolová.

AURES Holdings je součástí žebříčku CZECH TOP 100 již řadu let, posledních osm let se navíc drží v první padesátce. Důvody ke stabilní účasti v žebříčku Czech TOP 100 vidí AURES Holdings zejména ve zvyšování objemu zobchodovaných vozů, které jsou v poslední době rekordní. Celý loňský rok byl pro společnost rekordní, a to i díky diverzifikaci podnikatelských aktivit. „Přestože situace na automobilovém trh není stále stabilizovaná, prodeji ojetých automobilů se výjimečně daří. V loňském roce jsme prodali rekordních 89 086 automobilů, letos za první čtvrtletí pak 23 231 aut, což je rekord za první čtvrtletí za celou dobu existence společnosti,“ doplnila Topolová.

(tz)