2023 04 25Zákazníci dm drogerie v prodejnách po celé republice darovali v sobotu 22. dubna více než 12,5 tuny zboží lidem v nouzi. Společnost dm se totiž rozhodla zapojit do jarního kola charitativní Sbírky potravin, a lidé tak mohli ke svým nákupům přikládat trvanlivé potraviny a drogerii, které za pokladnami odevzdali dobrovolníkům. Ve všech prodejnách dm se mezi 8 a 18 hodinou podařilo vybrat přes 3 tuny potravin a více než 9,4 tuny drogistického zboží.

Zájem je o trvanlivé potraviny a drogerii

Čtvrtá dubnová sobota se nesla ve všech krajích republiky v duchu solidarity a pomoci, a to díky Sbírce potravin, která letos slaví 10 let. Společnost dm se každoročně zapojuje do podzimního kola charitativní aktivity, letos byla poprvé účastníkem i kola jarního. Zákazníci tak v sobotu mohli ke svému nákupu přiložit trvanlivé potraviny či drogistické zboží, které následně po zaplacení odevzdali dobrovolníkům u pokladen. „V našich prodejnách se podařilo vybrat 12,5 tuny zboží. Z toho bylo více než 9,4 tuny drogerie a hygienických potřeb a přes 3,1 tuny potravin. Našim zákazníkům tak patří veliké poděkování. Jako každý rok dokázali, že jim osudy lidí v nouzi nejsou lhostejné,“ říká Jiří Peroutka, manažer komunikace společnosti dm drogerie markt. Velmi žádané jsou v bankách zejména konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže a luštěniny, těstoviny a základní i dětská drogerie.

Zboží putuje lidem v nouzi

Zboží vybrané ve Sbírce potravin následně putuje do skladů potravinových bank. Z nich pak míří přes jednotlivé charitativní organizace zejména k seniorům, rodinám v krizi, rodičům samoživitelům, pěstounským rodinám, hendikepovaným občanům či lidem bez domova. Nad jarním kolem Sbírky potravin letos převzali záštitu ministr zemědělství Zdeněk Nekula, ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka a Evropská federace potravinových bank.

O společnosti dm drogerie markt Česká republika

Společnost dm drogerie markt s.r.o. v České republice zahájila činnost v roce 1992 jako 100% dceřiná společnost dm drogerie markt GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 246 prodejen zásobuje po celé České republice z logistických center v Jihlavě a Divišově. Jednatelkami společnosti jsou Martina Horká a Markéta Kajabová. Celkem v dm pracuje 3 855 spolupracovníků. V obchodním roce 2020/2021 vykázala dm v České republice obrat ve výši 12,39 mld. CZK a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, Mivolis, Denkmit, SUNDANCE, Visiomax, dmBio, trend IT UP, SEINZ. či nejnovější Ivorell a Legstra.

(tz)