velikonocni koleda nupremeZanedlouho nás čekají velikonoční svátky a s nimi spojené koledování. Typickou součástí nadílky bývají nejrůznější čokolády, sladkosti a pamlsky. Obvykle nabízí vysoké množství kalorií z tuků a sacharidů, ale celkový nutriční profil není příliš vyvážený. Naštěstí ale dnes není lahodná chuť výsadou pouze nezdravých pochutin. Zkuste tentokrát velikonoční koledu nachystat podle konceptu výživy budoucnosti se značkou Nupreme.

Nadměrný příjem sacharidů a nasycených či trans mastných kyselin, které se vyskytují ve sladkostech a dalších pochutinách, považují lékaři i odborníci na výživu za rizikový faktor pro zachování zdraví a harmonie organismu. Jsou-li v jídelníčku obsažené ve vysokém množství, mohou přispívat k rozvoji civilizačních chorob, zejména nadváhy, obezity, metabolických onemocnění jako hyperlipidémie, cukrovka 2. typu či choroby kardiovaskulární soustavy. A to nejen v případě dospělé populace ale také dětí a mládeže.

Jak takové výrobky nahradit něčím, co zdraví prospěje, a ještě to chutná? Zelenina a ovoce jsou sice vítanou alternativou, ale pro zhýčkané jazýčky dětí a koledníků je musíte upravit tak, aby byly s nadšením přijaty, což je velká a časově náročná výzva. Ani zapečený květák nebo zeleninová terina nemusí uspět jako ta správná koleda.
Jinou možností, z čeho velikonoční nadílku sestavit, je segment potravin, v jejichž produkci je kladen důraz na funkční složky výživy. Optimální chuťové parametry ani příjemná konzistence produktů však ani tady zpravidla nejsou samozřejmostí. Naštěstí to mění ryze česká značka Nupreme. „Když jsme dali do vývoje zdravého mlsání, chtěli jsme, aby byly prvotřídní suroviny, nutriční profil i chuť v rovnováze. Jak jinak můžete změnit uvažování o dobrotách, které mají pro tělo další přidanou hodnotu? Musí vám to zkrátka přinést požitek. A tak vznikla naše řada SuperSnacks, výrobky, které můžete mít kdykoli s sebou, které vás zasytí a potěší chutí,“ představuje řadu Petr Žemlička, zakladatel značky Nupreme.

Čím a jak nahradit tradiční koledu

Beauty Bons tmavá čokoláda 80g NUPREMEMísto sladkých tyčinek sáhněte po těch proteinových, které Nupreme vyrábí ve dvou příchutích – slaný karamel nebo kokos s karamelem. Obsahují kvalitní zdroje bílkovin. Jejich největším benefitem je ale textura a vláčnost, kterými snesou srovnání s nejpopulárnějšími tyčinkami na trhu.
Jestli koledníci preferují slané pochoutky, připravte pro ně Pop Chips. K dostání jsou ochucené mořskou solí, zakysanou smetanou a cibulí nebo paprikou. Jejich složení je bohaté na zdroje bílkovin jako mletá cizrna nebo hrachový protein. Místo pšeničné mouky je v receptuře použita ta rýžová.
Pro ty, kteří nemohou odolat požitku z dobré čokolády a vyhledávají nejrůznější bonbóny a čokoládová vajíčka, jsou tu Beauty Bons. Plnou chuť čokolády zajišťuje vysoce kvalitní kakao. A jemná skvěle chutnající náplň je plná kolagenu a bílkovin.
Těm, kteří preferují lahodné mlsání s oříšky, přijdou vhod arašídové krémy, které Nupreme dochucuje bílou, mléčnou, hořkou čokoládou nebo slaným karamelem. Jedna lžička dokonale uspokojí touhu po sladkém hřešení s plnou chutí oříšků. Arašídy jsou navíc vynikajícím zdrojem bílkovin a mimo to také minerálů jako draslík či hořčík a vitamínů skupiny B nebo vitamínu E.
Pro koledníky z řad dospěláků milujících dobrou kávu se hodí Energy Bons. Spojují v sobě vytříbenou plnou chuť prémiových kávových bobů odrůdy arabica a výběrového kakaa. Jedno balení je ekvivalentem jednoho až dvou šálků kávy. Produkt neobsahuje alergeny jako lepek, laktózu, kasein, sóju, oříšky, palmový tuk. Vyrobeno bez GMO.
Receptury všech SuperSnacks jsou pojaty jako bezlepkové s maximálním důrazem na skvělou chuť a obsah pro tělo prospěšných živin. Mají vysoký podíl bílkovin z hodnotných zdrojů. Cukr je navíc nahrazen sladidlem maltiolem, které je zhruba o polovinu méně kalorické a tolik nerozkolísává hladinu glukózy v krvi.

O značce:
Nupreme je ryze čeká značka doplňků stravy a potravin, která do každodenního života zákazníků přináší inovace, požitek z chuti, vysokou přidanou hodnotu a benefity pro zdravý životní styl. Jejím posláním je vytvářet takové produkty, v nichž se snoubí přírodní původ surovin, jejich dokonalá funkčnost a nepřekonatelná chuť. Tento přístup k celodennímu systému výživy staví na superpotravinách v biokvalitě, vysoce funkčních snackech a vzácných přírodních látkách. Nupreme tak představuje zcela nový koncept výživy budoucnosti pro aktivní a spokojený život bez kompromisů zabalený navíc do atraktivního a moderního designu. Výrobky jsou k dostání v síti drogerií dm, Benu, Lékárna.cz, alza.cz, mall.cz, Grizly, Dr. Max, Pilulka, Vivantis, Prozdravi.cz, Natural Jihlava, BIOOO.CZ, Košík.cz, Rohlik.cz, Country Life a také na vlastním e-shopu firmy Nustore.cz.

(tz)