Jar 3v1Společnost Procter & Gamble začala v Čechách působit před více než 30 lety, v roce 1991. Od té doby uplynulo pár desetiletí, během kterých prošla řada jejích produktů zásadní změnou – ať už z hlediska efektivity, změny složení nebo větší udržitelnosti. Kromě produktových inovací se společnost snaží také inspirovat spotřebitele a motivovat je k udržitelnějšímu a odpovědnějšímu životnímu stylu. Například nový multifunkční sprej Jar Power Spray 3v1 dokáže účinně odstranit odolnou mastnotu, takže šetří vodu, která by byla jinak potřebná pro odmáčení špinavého nádobí.

Značka Jar se zrodila v Čechách, v rakovnické továrně Rakona před více než 63 lety. V roce 1991 továrnu koupila společnost Procter & Gamble, která viděla v Rakoně velký potenciál z hlediska vývoje nových produktů a inovací. Tekutý Jar se v Rakoně vyrábí dodnes a odtud je také distribuován do ostatních zemí po celé Evropě, kde se prodává pod názvem Fairy. Kromě tekutého Jaru se značka rozšířila i o nové a inovativní produkty. Dnes existuje například pěnový Jar, tablety do myčky, nebo nově také účinný sprej Jar Power Spray 3v1, který dokáže odstranit odolnou mastnotu bez předmývání, čímž šetří spotřebu vody i čas.

Kromě inovací ve složení a účinnosti se značka Jar soustředí i na inovace v oblasti udržitelnosti. Za dobu svého vzniku se ze skla přesunul Jar do lahví z PVC folie a poté do plastových lahví z HDPE. V dnešní době je Jar ještě mnohem udržitelnější – prodává se ve 100% recyklovatelných plastových lahvích a některé kusy dokonce v lahvi Jar Ocean Plastics, která je částečně vyrobená z plážového plastového odpadu.

Dnešní Jar je navíc mnohem účinnější, takže ho stačí k umytí nádobí menší množství a je účinný také při menší spotřebě vody. Tablety do myčky značky Jar jsou navíc vysoce efektivní i při krátkých cyklech bez předmývání a při mytí na nižší teploty. Díky tomu mohou spotřebitelé šetřit energii, vodu i svou peněženku. Značka Jar se za dobu svého vzniku natolik osvědčila, že je dodnes i synonymem pro prostředek na mytí nádobí v Česku a na Slovensku.

„Značka Jar je důkazem, jak Procter & Gamble neustále inovuje a zlepšuje život svým spotřebitelům. Jsme rádi, že i po více než 30 letech, po které Jar patří pod křídla společnosti Procter & Gamble, vyráží Jar ze svého rodného města Rakovník do celé Evropy. V České republice má značka Jar i v této době své místo ve většině domácností a budeme se snažit dělat vše pro to, aby to tak zůstalo i nadále,“ dodává Tomáš Andraščík, ředitel továrny Rakona.

(tz)