2022 12 Prázdniny, a to nejen v zimě, se dají strávit i na venkově. Najdete tam klid, utečete před davy, čas strávíte udržitelně v souladu s přírodou. Jde o mezinárodní trend, který čím dál tím víc proniká do České republiky. Tipy na venkovskou turistiku a agroturistiku pod značkou Prázdniny na venkově jsou proto nově k dispozici na portáluKudy z nudy. A inspirovat se dá i v některých dílech jubilejní 10. řady pořadu Herbář.

Na venkově se dá dělat spousta věcí. Jezdit na koni, vyzkoušet si řemesla či ochutnat lokální dobroty. Venkov zpravidla víc, než město umožňuje poznat tradice i místní tvorbu a přepnout na volnější dovolenkový režim. I proto ve spolupráciČeské centrály cestovního ruchu – CzechTourism aSvazu venkovské turistiky a agroturistiky vznikl projektPrázdniny na venkově. Pomáhá s vytipováním kvalitních služeb a zážitků na venkově.

„Cílem značky Prázdniny na venkově je zviditelnit český venkov a ukázat, že jde o báječné místo na dovolenou pro celou rodinu. Uspokojí i náročnější cestovatele, venkov se dá zažít mimo jiné v zámeckých hotelech, stylových penzionech či glampingu. Nabízí i skvělé gastro zážitky, protože co je lepší než večeře připravená z čerstvých lokálních surovin,“říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodává:„V rámci našeho společného projektu se Svazem venkovské turistiky a agroturistiky tak venkovská zařízení, která nabízejí skvělé ubytování a zážitky, mohou získat značku Prázdniny na venkově.“

Značku Prázdniny na venkově může v současné době používat třebaFarma Klokočov neboChateau Mcely. Návštěvník si v těchto místech vychutná venkov kvalitně, originálně, komplexně, zábavně a všemi smysly.

„Prázdniny na venkově jsou značkou, která pomáhá nejenom najít nezapomenutelnou venkovskou dovolenou, ale stejnou měrou pomáhá podnikatelům ve venkovské turistice a agroturistice zlepšovat služby prostřednictvím individuálního poradenství, sdílení zkušeností a vzdělávacích seminářů s předními odborníky z oboru marketingu, sociálních sítí, ubytovacích i zážitkových služeb. Spolupráce s agenturou CzechTourism a Kudy z nudy zase certifikovaným subjektům zajišťuje propagaci v České republice i v zahraničí,“říkápředsedkyně Svazu venkovské turistiky a agroturistiky Zdenka Nosková.

„Všechna zařízená zapojená do projektu Prázdniny na venkově nabízí kromě kvalitního ubytování také zážitky. Mohou souviset například s farmou, gastronomií, lokálními produkty, interaktivními programy pro děti, řemesly apod.,“ říkáředitelka odboru produktového managementu a regionální spolupráce České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Veronika Janečkováa dodává: „Vše se děje s cílem umožnit cestovatelům proniknout ke kořenům, na vlastní kůži zjistit, co v praxi znamená udržitelnost, pobyt v přírodě a autentický venkov.“

Všechna zařízení, která mohou používat značku Prázdniny na venkově, a další inspiraci lze najít na https://www.kudyznudy.cz/prazdniny-na-venkove.

(tz)