Terapeutenka vanoce final 500Jestli přemýšlíte, čím udělat letos na Vánoce hned několikanásobnou radost, tak má pro vás nezisková organizace PRO Gaudia skvělé řešení. Jako dobročinný dárek můžete věnovat TERAPEUTENKU, kterou potěšíte nejen obdarovaného, ale také všechny vážně a dlouhodobě nemocné, kteří potřebují odbornou psychickou podporu.

Vybrat si můžete ze dvou variant:

Vánoční TERAPEUTENKA

Je ve slavnostním balení a věnovat ji můžete jako dárek komukoliv, kdo má srdce na správném místě a ocení, že svým dárkem pomůže někomu jinému. Její součástí je Vánoční dárcovský certifikát. Obdarovaný se v něm dozví, že právě on je letošním Ježíškem pro vážně a dlouhodobě nemocné, kterým se díky němu dostane odborné psychické podpory. Cena Vánoční terapeutenky je 500 korun.

TERAPEUTENKA

Udělat radost můžete i sobě. Stačí zakoupením Terapeutenky přispět na odbornou psychickou podporu někomu, kdo ji potřebuje. Díky vaší podpoře přijde terapeut PRO Gaudia k lůžku pacienta v nemocnici a pomůže mu snášet jeho samotu a nelehké pocity. Cena Terapeutenky je 250 korun.

Terapeutenky lze koupit na www.progaudia.cz/terapeutenka a peníze, které prostřednictvím nákupu Terapeutenky věnujete, budou beze zbytku využity na provozní náklady spojené s poskytováním odborné psychické péče pro vážně nemocné i jejich blízké. Provozní náklady na 1 hodinu odborné psychické podpory jsou 850 korun a PRO Gaudia jich prozatím ročně poskytne až 1800. Tato péče je nezbytnou součástí léčby, ale bohužel zatím není hrazena z veřejného zdravotního pojištění. 

Dlouhodobá vážná nemoc nebo sdělení nepříznivé diagnózy dovede zamávat s psychikou každého. Objeví se úzkost, strach, pocit beznaděje, obavy z budoucnosti a člověk si najednou připadá na všechno sám. Rozhovor s terapeutem může být právě v tuto chvíli velmi úlevný. Pocit blízkosti, důvěry, pochopení a bezpečného prostoru, který terapie poskytuje, je v léčbě zásadní a někdy dokáže zachránit lidský život. Odborná psychická podpora může snížit stres i úzkost, zlepšit náladu, zmírnit opakované přemýšlení o diagnóze i strach z recidivy nemoci a zlepšit kvalitu spánku.

Více se dozvíte na www.progaudia.cz

(tz)