ROSSMANN KDE SRDCE POMAHA MatýsekV rámci letošní druhé vlny charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ přerozdělila síť drogerií ROSSMANN společně se svými věrnými zákazníky další milion korun, a to mezi tři příběhy představené pod záštitou pacientské organizace DEBRA ČR, neziskové organizace Fandi mámám a nezávislé organizace Nadace Naše dítě.

Členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB během srpna rozhodli, že 310 647 Kč poputuje malému Radečkovi na pořízení automobilu k možnosti zajištění jeho nezbytné zdravotní péče, 298 277 Kč pomůže mamince Lence a dalším maminkám samoživitelkám a na úhradu nákladných neurorehabilitací pro Matýska poputuje 391 076 Kč.

Drogerie ROSSMANN se již od roku 2009 aktivně věnuje společenské odpovědnosti, do které spadají i aktivity spojené s charitativní činností. Je si totiž vědoma toho, že krása spočívá v pomoci si navzájem. Proto 3. srpna 2022 spustila již druhou letošní vlnu svého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který pomáhá těm, kteří neměli v životě takové štěstí. O přerozdělení milionu korun se stejně jako v předchozích vlnách projektu postarali členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří své nevyčerpané body proměnili v dobrý skutek a věnovali je jednomu ze tří příběhů.

„Krása je pomáhat si navzájem a já jsem velmi pyšná na to, že těchto slov se nejen v rámci charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ drží naše společnost, ale i naši zákazníci, kteří se opět velmi aktivně zapojili do jeho další letošní vlny. Všem ze srdce děkujeme, od spuštění charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ se nám společně podařilo věnovat na pomoc nemocným dětem, seniorům a lidem v nouzi již 10 000 000 Kč,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

Automobil pro Radečka

Za nezbytnou zdravotní péčí cestuje Radek s rodiči několikrát do roka více než 400 km. Narodil se totiž s tzv. nemocí motýlích křídel. Pro toto velmi vzácné onemocnění existuje u nás jediné specializované centrum, které sídlí v Brně. Pro rodinu ze západních Čech to znamená celodenní cestování. Přesto vědí, že to stojí za to, protože jen tam získává Radeček komplexní péči, kterou potřebuje.

Zákazníci drogerie ROSSMANN svými body z věrnostního programu ROSSMANN CLUB rozhodli, že 310 647 Kč pomůže právě tomuto příběhu. Podpora maminek samoživitelek Lenka je už více než šest let samoživitelkou, prošla si nelehkým obdobím, zažila domácí násilí a sama teď vychovává dvě děti, které se potýkají se zdravotními problémy. Matyáš (13 let) je atypický autista s vývojovou vadou řeči a dcera Gwyneth (11 let) trpí dětskou mozkovou obrnou, ADHD specifickými poruchami učení, oční vadou a alopecií. Lenka si prošla projektem Fandi mámám, který ji poskytl materiální pomoc, poté se rozhodla sama nabídnout pomocnou ruku, začala dobrovolničit a pomáhat ostatním maminkám. Maminka Lenka a další maminky samoživitelky zapojené do projektu Fandi mámám díky členům věrnostního programu ROSSMANN CLUB získají 298 277 Kč.

Neurorehabilitace pro Matýska

Kvůli břišní infekci se Matýsek narodil již ve 32. týdnu těhotenství. Po čase se zjistilo, že nemá pohybová centra v mozku a diagnostikovali mu dětskou mozkovou obrnu. V 8 letech neleze, nechodí, sám se nenají, neoblékne, je zcela odkázán na pomoc maminky. Od narození Matýsek cvičí Vojtovu metodu, jezdí do lázní a na neurorehabilitační pobyty. A právě intenzivní cvičení a pravidelná péče je přesně to, co Matýskovi pomáhá na uvolnění svalstva na jeho nelehké životní cestě. Díky věrnostním bodům od členů věrnostního programu ROSSMANN CLUB získává Matýsek na tolik potřebné neurorehabilitační pobyty 391 076 Kč.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame  a na sociálních sítích ROSSMANN Česká republika. 

(tz)