Vanoce LentiamoSnad každý máme mezi blízkými někoho, pro koho je skoro nemožné vybrat vánoční dárek. Téměř všichni ale v dnešní době tráví spoustu času u monitorů a obrazovek. Tak co jim právě tyto aktivity vaším dárkem zpříjemnit? Počítačové brýle mají speciální filtr, který omezuje průchod modrého světla z displejů do oka. Díky tomu snižují únavu očí, zlepšují produktivitu a můžou pozitivně ovlivnit i spánek. Seženete je i v nedioptrické variantě, takže nešlápnete vedle. Velký výběr počítačových brýlí za skvělé ceny najdete na e-shopu a v optikách Lentiamo.

Bratr, který po večerech hraje počítačové hry, kamarádka s lehkou závislostí na sociálních sítích nebo kolegyně v kanceláři, které nikdy nevíte, co koupit. Brýle s filtrem modrého světla jsou vhodné skoro pro každého, protože u obrazovek tráví mnoho hodin denně většina z nás.

Proto také stále více lidí trpí některými příznaky syndromu počítačového vidění, známého také pod názvem digitální únava zraku. Jde o kombinací problémů očí a zraku spojených s používáním počítače a dalších elektronických zařízení. Mezi projevy patří problémy se zaostřením, únava a pálení očí, rozmazané nebo dvojité vidění, slzení očí nebo naopak suché oči, bolesti hlavy, malátnost. Průzkumy ukazují, že už po 2 hodinách denně strávených u počítače je více než 90% pravděpodobnost, že se u vás některé symptomy začnou projevovat.

Lentiamo pocitacovePomoci můžou právě brýle proti modrému světlu, které nemají dioptrie, ale uleví vašim očím právě při práci s počítačem. Zvyšují kontrast, ostrost a detaily obrazů a zároveň redukují odlesky monitoru. Díky tomu napomáhají snižovat únavu a pálení očí a bolest hlavy. Je možné zaznamenat i zlepšení spánku, počítačové brýle totiž mají blokátor modrého světla, které brání produkci spánkového hormonu melatoninu.
Stovky modelů počítačových brýlí už od 929 Kč najdete na eshopu a v optikách Lentiamo. „Některé počítačové brýle je možné vyhotovit i v dioptrické variantě pro případ, že vaši blízcí mají vadu zraku a vy jste si jistí přesnými hodnotami jejich dioptrií. V takovém případě ale doporučujeme raději oželet překvapení a s obdarovaným na výběru spolupracovat,” radí Jakub Odcházel, optometrista a vedoucí sítě optik Lentiamo. Nebo můžete pořídit dárkový voucher, aby si obdarovaný na e-shopu nebo v optice mohl pořídit brýle podle vlastního výběru.

Lentiamo je český prodejce v oblasti péče o oči. Začínal jako e-shop s kontaktními čočkami a příslušenstvím. Od září 2017 nabízí také kvalitní sluneční brýle od desítek světových značek a v dubnu 2020 spustil on-line prodej dioptrických brýlí.
V červenci 2019 otevřel první kamennou optiku v Praze, v květnu 2021 pak také v Brně. Obrat společnosti byl v loňském roce 790 mil. Kč. Působí v 17 evropských zemích.

www.lentiamo.cz

(tz)