bees 326337 1280Unikátní produkt Slavia pojišťovny Včelka už rok podporuje včelaře nejen v boji proti nepříznivému počasí a nemocem, ale také proti vandalismu a zlodějům. Až 63 tisíc1 včelařů nemělo donedávna možnost se pojistit u tak specifického koníčku, jako je včelařství, a přitom vzniklé škody spojené s tímto řemeslem mohou jít až do statisíců.

I když je na podporu včelařských projektů každým rokem alokována určitá částka z evropských dotací, ne vždy mají chovatelé možnost tyto dotace získat. Proto Slavia pojišťovna loňský rok v září přišla na trh s produktem Včelka, díky kterému je možné si pojistit včelstva nejen proti živelním pohromám, odcizení či vandalismu, ale dokonce i proti nemocem, se kterými se vlastníci úlů mohou potýkat. Mezi tyto choroby patří mor či hniloba včelího plodu.

„Včelaři mají vznešený a zároveň nelehký úděl, který jim žádná pojišťovna nedokázala usnadnit. My ve Slavii pojišťovně oceňujeme toto tradiční řemeslo a pojištěním Včelka už rok podporujeme chovatele nejen v boji proti nepřízni počasí, ale i proti vandalismu, zlodějům a samozřejmě také nevyzpytatelným nemocem,“ říká Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.

V rámci tohoto pojištění Slavia pojišťovna dorovnává včelařům finanční náhradu za zlikvidovaná včelstva od Ministerstva zemědělství až do výše 100 % nákladů za jejich znovupořízení včetně vybavení, a to v nových cenách.

(tz)