Original book titleMoser znovu otevírá své prodejny. Na uvítanou pro zákazníky pečlivě vybral z depozitáře díla, která by mohla potěšit milovníky křišťálu i náročné sběratele. Od 15. května si krásu moserovského skla mohou prohlédnout i zakoupit v prodejně Na Příkopě 12, v paláci Černá růže.

Moser připravil expozici, která obsahuje mistrovská díla mimořádné hodnoty i cenově dostupné drobnější kusy z nápojových kolekcí. K vidění jsou například ruční autorské rytiny Tibet od Petra Síse, jedinečné dílo Judith od ryteckého mistra Milana Holubka i unikátní, téměř metr vysoký křišťálový pohár s rytinou Markétka vstupující do kostela od Josefa Hoffmanna.

Výběr doplňují díla známých sklářských výtvarníků. Například unikátní plastiky Sluneční bárka a Slunečnice Ivany Houserové, vázy od Luboše Meteláka, díla Věry Liškové či Jana Čtvrtníka. Nechybí ani unikáty ze Studia Moser i několik historických váz z 20. let minulého století. Kromě křišťálových objektů jsou zde k vidění i nápojové kolekce Isabel, Jubilant, Ofélie, Adele Melikoff, Argentina, Barok či Illusion.

Za prohlídku stojí také samotná prodejna. V loňském roce oslavila neuvěřitelných 95 let a právem patří mezi skvosty meziválečné architektury.

(tz)