000 blendeaVliv výživy na lidské zdraví i psychickou pohodu je nesporný. Nestačí, aby člověk několikrát za den utišil svůj žaludek čímkoliv, co pouze zažene hlad. Pro spokojené tělo a dobrou kondici je důležité přemýšlet nad vhodným výběrem potravin a jejich vyváženou kombinací. Superpotraviny, které dodají nutričně hodnotné látky, z nichž snadno tělo čerpá energii i duševní vyrovnanost, najde ten, kdo hledá i v našem zeměpisném pásmu. Mnoho zdraví prospěšných pokladů ale příroda ukrývá pouze ve  vzdálených destinacích. Zakladatel značky Blendea, Peter Chodelka vyzkoušel na cestách po indonéském ostrově Bali mimořádné účinky některých z těchto superpotravin na vlastní kůži. Blendea přináší na trh sypké směsi, jejichž jedinečný přínos pro lidský organismus si již ověřilo mnoho zákazníků v Čechách i na Slovensku.

Inspirace pro vznik značky

Soukromé objevy Petera Chodelky při návštěvách Bali byly zásadní pro vznik firmy, která vyrábí produkty ze superpotravin, adaptogenů, ajurvédských bylinek i dalších blahodárných složek ze všech koutů světa. Od svého vzniku v roce 2016 Blendea rozšiřuje postupně své portfolio o další unikátní směsi, o jejichž jedinečné síle a příznivém účinku na organismus se přesvědčuje stále více zákazníků. K výrobě špičkových suchých směsí Blendea využívá nejblahodárnější tuzemské i zahraniční ingredience v prvotřídní kvalitě. Všechny výchozí složky jsou šetrně zpracovávány pomocí moderních technologií, jež zaručují, že si produkty uchovají všechny důležité výživné látky a vitaminy.

Novinka Blendea SUPERBALANCE

Nenechte se ovládat hormony

Novinka SUPERBALANCE cílí na ženy, jejich zdraví i psychiku. Menstruační cyklus, kojení nebo menopauza mohou způsobit hormonální nerovnováhu doprovázenou stresem, pocity rozladění, napětí i úzkosti. Směs SUPERBALANCE obsahuje chřest hroznovitý (šatavari), řeřichu peruánskou (maca), borůvku, vitánii snodárnou (ašvaganda), rooibos a jetel. Tyto složky napomáhají navození komfortu při kolísání hladiny hormonů, mají příznivý vliv na sexualitu a plodnost, udržují normální činnost kardiovaskulárního systému, prospěšně působí na mozkové funkce, napomáhají duševní pohodě a díky vysokému obsahuje vlákniny podporují trávení.

I na chuti záleží

Vyladit chuť byl při procesu vývoje směsi nejtěžší oříšek, protože adaptogeny se vyznačují velmi hořkou chutí. Tuto překážku odstranila kombinace evropské odrůdy divokých borůvek a aromatického čajovníku rooibos, která disponuje nejen výraznou chutí, ale obě ingredience navíc patří k nejbohatším zdrojům antioxidantů. „Tí, ktorí majú skúsenosť s užívaním superpotravín ako maca, šatavari či ašvaganda určite vedia, že tieto superpotraviny síce výborne vplývajú na náš organizmus a celkové zdravie avšak ich chuť nemusí vyhovovať každému. Najdôležitejším faktorom pri užívaní prírodných doplnkov stravy je pravidelosť užívania. Pri vývoji všetkých našich produktov sa v Blendea snažíme dbať nielen na funkčnosť a zdravotné benefity celkového produktu, ale zároveň dbáme na to, aby produkt dobre chutil. Veríme totiž, že pokiaľ produkt dobre chutí, jeho užívanie je pre spotrebiteľov jednoduchšie a hlavne udržateľnejšie. Zároveň však neuznávame “stratky” pre zlepšenie chuti v podobe umelých dochucovadiel, arómat, sladidiel. Dochutenie SUPERBALANCE bola preto veľká výzva,“ přibližuje vývojový proces spoluzakladatel značky Blendea, Matej Chodelka.

Trochu statistiky jako důvod pro vznik SUPERBALANCE

47% žen (30-60r.) pociťuje symptomy hormonální nerovnováhy (zdroj: agentura OnePoll)
75% menstruujících žen trpí premenstruačním syndromem (zdroj: PubMedHealth)
1/3 žen (18-59r.) pociťuje snížení libida a pokles sexuálního apetitu (zdroj: Webmd).
A jako nový “přírůstek” se může do statistik zařadit i 45% české populace, jenž zažívá úzkosti a deprese jako následek pandemie COVID – 19. Podle údajů Národního ústavu duševního zdraví stres zasahuje nejvíce právě ženy.

www.blendea.cz 

Blendea SUPERBEAUTY

SUPERBEAUTY znamená zdraví a krásu v jednom
Populární sypká směs SUPERBEAUTY je první rostlinná alternativa oblíbených kolagenových beauty nápojů na českém a slovenském trhu. Obsahuje vyváženou kombinaci různobarevných plodů, doplněných o kořen čekanky, křemelinu, netradiční houbu rosolovku řasotvornou a arónii. Tyto biologicky dostupné složky podporují přirozenou cestou tvorbu kolagenu, přispívají k udržení normální hladiny cukru, působí jako antioxidanty a jsou velkou zásobárnou vitaminu C.

A další bonusy?
Směs SUPERBEAUTY je 100% veganská, bez přidaného cukru, konzervačních látek nebo genetické modifikace.

Jak si SUPERBEAUTY vychutnat
SUPERBEAUTY má všestranné použití. Záleží jen na vás, jestli dáte přednost tekuté formě v podobě osvěžujícího nápoje z vody, ovocných či zeleninových šťáv. Sypkou směsí také ozvláštníte snídaňové kaše, jogurty nebo RAW pokrmy.

www.blendea.cz