Záchranná stanice hlavního města Prahy Václav NejmanDíky vánočnímu projektu Christmas Pass CARD rozdělila společnost Sodexo Benefity mezi čtyři charitativní organizace 100 tisíc korun. Za Záchrannou stanici hlavního města Prahy přebral dárkový šek Václav Nejman, vedoucí záchranné stanice (na snímku).

„Když jsme se rozhodli, že našim klientům, partnerům a dodavatelům věnujeme před Vánocemi místo lahví vína či vonných svíček speciální Christmas Pass CARD, netušili jsme, že projekt vyvolá takovou odezvu,“ říká Tereza Knířová, manažerka komunikace Sodexo Benefity, a pokračuje: „Pomohli jsme těm, kteří to v dnešní komplikované době nejvíce potřebují. A všichni, kteří od nás kartu s virtuálními penězi na charitu obdrželi, ji velmi ocenili. Důkazem je fakt, že až na výjimky si našli čas a částku z karty na charitu opravdu poukázali.“

O co v projektu šlo

Společnost Sodexo Benefity nabila Christmas Pass CARD virtuálními penězi, šlo o částky 300 a 500 korun, a každý její držitel mohl na webu vybrat jednu ze čtyř charit, které chce peníze z karty poukázat. Sodexo takto nashromážděné peníze charitám v těchto dnech postupně předává. Celkem se jedná o 100 000 korun. „Charitativní organizace jsme záměrně vybírali co možná nejpestřeji, aby si každý mohl vybrat. Mysleli jsme na děti, na seniory i na zvířata “ připomněla Tereza Knířová.
„Moc děkujeme společnosti Sodexo a jejím partnerům za krásný vánoční dárek. Finance využijeme na provoz psychoterapeutické linky Sluchátko, která v současné době pomáhá seniorům psychicky zvládnout dopady pandemie, ať už je trápí samota, sociální izolace nebo ztráta blízkého,“ uvedla při převzetí daru Michaela Stachová, ředitelka Nadace Krása pomoci, kterou na podporu seniorů založila naše jediná Miss World Taťána Gregor Brzobohatá.

„Získané finanční prostředky využijeme pro náš projekt Rozhledy, který dětem z dětských domovů pomáhá s nalezením toho pravého profesního zaměření. Dvacátý ročník tohoto projektu zahájíme na konci února,“ přiblížila využití peněz Linda Hurdová, ředitelka nadace Nadání a dovednosti, která podporuje vzdělávání dětí z dětských domovů.

„Pro zařazení do vánočního charitativního projektu jsme vybrali druh, který je úzce spojen s prostředím města a který je častým pacientem v naší záchranné stanici. Jedná se o labuť velkou. Speciální krmení pro vodní ptáky, které pořídíme z darovaných prostředků, jim dodá kvalitní a vyvážené živiny, urychlí jejich zotavení i návrat zpět do přírody,“ uvedla Petra Fišerová, vedoucí oddělení komunikace Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, která šek na 25 tisíc korun převzala spolu s Václavem Nejmanem, vedoucím záchranné stanice.

(tz)