AREKA Oceanblue mlp422 WK moderní kuchyni Areka z prémiové třídy Livanza v barvě OceanBlue se dokonale hodí stěrková podlaha ve vzhledu betonu a pracovní deska z masivu. Nejen v módě aktuálně vládnou na oděvech šalvějově zelená a modrá barva, doplněné o žlutou a šedou. Také většina producentů nábytku, výrobce kuchyní nevyjímaje, do svého portfolia zařazuje pastelové barvy v jemně ředěných i sytějších odstínech.

V aktuálních barvách roku se hodně prosazují modré a zelené barvy, většinou odvozené od veškerých odstínů vod moří a jezer, květin a bylin. Líbila by se vám jemně zelená nebo modrá kuchyň? Zelená představuje klid, rovnováhu, naději a samozřejmě přírodu. Modrá barva zase symbolizuje vodu či nebe a je barvou uspokojení a souladu. Venkovský či provensálský styl? Model Cambridge S z luxusní řady Bauformat zaujme i v moderním interiéru.

Jak se uplatní v kuchyni?

Obě barvy jsou vhodné pro relaxaci a odpočinek. V dnešní složité situaci víceméně s rodinou žijeme v kuchyni, nebo tu alespoň trávíme mnohem více času než dříve. „Pokud se někdo chystá kupovat novou kuchyň, může sáhnout právě po jemných zelených a modrých barvách. Podle naší filozofie „Domov – ostrov jistoty“ to o aktuální kuchyni platí dvojnásob,“ říká Dušan Všelicha, ředitel marketingu Oresi, jedničky na trhu v prodeji kuchyní.

Jemně ředěný šalvějově matný povrch dvířek modelu Savana je doplněný světlým dekorem dřeva modelu Tewa. A spousta světla. Tady chcete vařit, jíst i trávit čas s rodinou.
Pokud zvolíte například kombinací s teplejší barvou nebo aktuálně módním dekorem dřeva, získáte netradiční a elegantní barevné pojetí, v němž se můžete cítit příjemně a pohodově. V galerii uvidíte, že modré ani zelené barvy se skutečně nemusíte bát.

Modrý nábytek obzvláště vynikne ve větších místnostech. Kuchyň Girona S z luxusní řady Bauformat v kombinaci zamlžené modré a dekoru kamene na pracovní a stolní desce.

Modrá ve světlých i sytějších pastelech

Modrá barva se pro svůj chladnější dojem používala spíše v ložnicích, ale i modrá kuchyně vám pomůže vytvořit elegantní a útulný interiér. Zvolte si barvu a styl barevné kuchyně, hodí se do moderních i venkovských interiérů a navodíte s ní také veselý a vzdušný středomořský styl.

Barva mořského oparu modelu Porto ve spojení s tmavým dřevem v barvě Dartmoor modelu London působí poněkud chladnějším dojmem. Proto je ideální do místností, orientovaných na jižní a jihozápadní stranu. V kombinaci s policovým systémem tímto modelem zařídíte i obývací část místnosti.
Pastelové a jemné modré a zelené barvy se výborně kombinují se dřevem, bílou i oblíbenou šedou barvou. Opticky zvětšují a prosvětlují prostor. Bát se nemusíte ani sytých pastelů, nebo vyloženě tmavé zelené či námořnické modré. Ty zase dodají kuchyni na noblese a eleganci. 

(tz)