0 Věra KomárováDermacol, legendární česká značka, jejíž kosmetika dnes krášlí ženy po celém světě, slaví v roce 2021 už 55 let od svého vzniku. „Posláním značky Dermacol je s láskou ke kráse pečovat o pleť a rozdávat radost. Oslavou 55. výročí navazujeme na velkolepé 50. narozeniny před pěti lety. Tehdy jsme padesát výherkyň výroční soutěže odměnili v Národním divadle diamantovými prstýnky z růžového zlata. Každý prstýnek tehdy obsahoval vločku s třiatřiceti diamanty. A štědří budeme i letos,“ říká Věra Komárová, spolumajitelka rodinné společnosti Dermacol. Od ledna 2021 zákaznice mohou v krabičkách pleťových krémů označených soutěžní etiketou najít výherní růžové kupóny. Pro šťastné výherkyně jsou nachystané vzácné diamantové náhrdelníky, noblesní župany a romantické parfémy s nádhernou láskyplnou vůní.

„Šance na výhru je opravdu velká: naše zákaznice potěší celkem 615 výherních růžových kupónů.  Inspirovali jsme se při tom knihou Karlík a továrna na čokoládu, kde se v balení čokolád skrýval zlatý kupón. Naše růžové kupóny nadchnou pěti diamantovými náhrdelníky z růžového zlata s přívěskem vločky, která nese 33 briliantů. Tyto náhrdelníky byly pro Dermacol navrhnuty v návaznosti na 50. výročí a mají stejný něžný tvar, jaký měl před pěti lety briliantový prstýnek. Šťastné výherkyně potěšíme 55 luxusními župany od švýcarské značky Christian Fischbacher a 555 romantickými parfémy Love Day,“ doplňuje Věra Komárová. 

„Růžové kupóny jsme vložili do krabiček s pleťovými krémy. Dermacol je vyvíjí ve vlastní laboratoři už od dob svého vzniku v barrandovských filmových ateliérech. Nyní je laboratoř už 15 let součástí moderní továrny v Brně,“ vysvětluje Věra Komárová. „Dekorativní kosmetika Dermacol má na českém trhu dlouhodobě stabilní pozici lídra, každá čtvrtá žena používá náš make-up a každá pátá se líčí naší rtěnkou. Většina výrobků, která tehdy ve filmových ateliérech vznikla, byla dokonalá. Dodnes prodáváme řádově desítky původních výrobků, což je obdivuhodné a vypovídá o nadčasovosti a kvalitě našich receptur,“ odhaluje Komárová, která spolu s manželem Vladimírem Komárem vede Dermacol od roku 2002 jako rodinnou, česko-slovenskou firmu.

Stálá hvězda značky Iva Kubelková

Se značkou je už 17 let spojená půvabná moderátorka a herečka Iva Kubelková, která nafotila mezinárodní kampaň na legendární krycí make-up Make up Cover. Ten označil americký vizážista, světoznámý youtuber Jeffree Star ve své recenzi za „nejlépe krycí make-up na světě“. „Dermacol pro mě znamená kvalitu. Každý den používám zejména krémy z hyaluronové řady. Také odličovací olej je geniální, perfektně čistí a pleť navíc hydratuje,“ říká Kubelková a upřesňuje: „Věra Komárová, která stojí za současným úspěchem značky, je výjimečná žena s obrovskou životní energií. Neustále také přináší skvělé novinky, které baví mě a v poslední době už intenzivně i moje dcery,“ dodává Kubelková.

Doba se mění, touha po kráse zůstává

Podle Věry Komárové chtějí být ženy pořád krásné a voňavé. I v době starostí a nesnází. „A kosmetika přispívá k jejich pozitivnímu naladění. Zájem je dnes zejména o nové aktivní látky a přírodní oleje. Trendem jsou například výtažky z konopí, i proto jsme uvedli novou veganskou řadu na pleť a tělo obsahující právě za studena lisovaný konopný olej a CBD. Velký zájem vyvolala naše tělová květinová řada Flower Shower s vysokým obsahem přírodních olejů s vůní růže, šeříku a frézie,“ říká Věra Komárová. 
Přestože i trh s kosmetikou v Česku zaznamenal v roce 2020 kvůli pandemii propad, Dermacol si udržel v ČR svou pozici. „Obratově budeme na 104 procentech oproti roku 2019. I díky tomu, že máme Česku vlastní továrnu i vývojovou laboratoř, jsme schopni se přizpůsobit a reagovat na požadavky trhu. Naše brněnská továrna se tak letos nezastavila. Více se tu teď vyrábí kosmetika a produkty péče o tělo a pleť. V zahraničí jsme se letos kromě úspěchu na Amazon poprvé pustili do TV reklamy v Polsku, v Brazílii jsme rozjeli vlastní pobočku. Tahle jihoamerická země je čtvrtým největším kosmetickým trhem na světě, jen příprava na vstup trvala dva roky,“ vysvětluje Věra Komárová.

www.dermacol.cz 

Značka Dermacol vznikla v roce 1966 a nadlouho se stala synonymem právě pro make-up. Legendární krycí Dermacol Make-up Cover se tehdy prosadil i v Hollywoodu a za vývojem a rozšířením prvního krycího make-upu stály renomovaná odbornice na kosmetiku Olga Knoblochová a barrandovská filmová studia, která vycházela ze zkušeností s filmovými líčidly.
Známé tváře řekly o značce Dermacol:

Je až neuvěřitelné, že je to opravdu už 55 let, kdy vznikl Dermacol a stal se neodmyslitelnou součástí velké části mého života a tou je dodnes. Mám to štěstí, že jsem prožila všechna vývojová období – od mládí až do mého vysokého věku 88 let. Znám tedy dobře, jak pečovat o pleť v různých životních fázích, co používat a kdy. Jak se starat o jednotlivé typy pletí odborně i osobně.

Stála jsem u zrodu Dermacolu v roce 1966, kdy náš krycí make-up Dermacol pomáhal tisícům žen u nás i ve světě žít šťastný život. Zasadila jsem se tehdy o rozšíření řady pěstící i dekorativní kosmetiky, aby péče o krásu a zdraví pleti byla kompletní. Dělalo mi radost pomáhat ženám dotvářet jejich krásu a pěstovat zdravé sebevědomí.
Proto s láskou hledím na úžasný rozkvět, který Dermacol zažívá díky manželům Komárovým. Když totiž člověk něco dělá s láskou a radostí, je to hlavní cesta k úspěchu.
Kromě dekorativní kosmetiky jsem si oblíbila mandlový výživný noční krém. Používám jej večer i ráno. Vždy na vyčištěnou pleť, která se pak odmění svěžím vzhledem i pocitem. Doporučuji jej všem svým klientkám i známým.  Pleť je krásná, pomaleji stárne a ženy z toho mají radost.

Bára Nesvadbová, spisovatelka a zakladatelka Nadačního Fondu Be Charity

Dermacolu přeji české zlato, ne stříbro. Málokteré značce se podařilo, aby se z historického velikána přetavila v moderní, chtěné produkty. A aby ještě k tomu prodávala své věci v Brazílii, či Indii? To je v mých očích intelektuála, nerozumícího obchodu vůbec, takřka zázrak. Ve své podstatě jsem na Dermacol pyšná. Marek Vašut mi kdysi dávno, někdy po revoluci, říkal, že si hrdě kupuje Škodovku, protože je v partě. Hraje za naši malou republiku. A, tak přistupuji k Dermacolu. Jsem na něj vážně pyšná. 
Dermacol jsem poprvé použila před půl rokem, když jsme zahájili kampaň Pomáhej krásou. Možná to bude znít pro mnohé neskutečně bizarně, ale do koše tehdy letěly všechny ty pěkné YSL a MAC rtěnky: když chci, aby mi rty neslíbal ani ten nejvíc zamilovaný muž, pak vážně jedině Dermacol.

 

V roce 2021 přeji Dermacolu, aby jeho hvězda úspěchu zářila dál a dělala svět kolem sebe krásnější. Nežijeme momentálně v příliš hezké době, o to víc je třeba si dělat „malé radosti“ a zůstat hezkým v duši. A červenou rtěnkou se nic nezkazí.

Jako malá holka, když jsem si vypůjčila maminčinu tubičku s Dermacol make-upem a natřela jsem poctivě úplně všechno - včetně zrcadla. Kryl perfektně. Dostala jsem snad poprvé na zadek, což jen stvrzuje dobový význam a důležitost tohoto kosmetického zázraku.
Momentálně u mne vede Cannabis vegan řada, růžový krém na ruce a šeříkový sprchový gel. Nedám dopustit na podkladovou bázi pod make-up a žlutou řasenku.  Moje starší holky mají snad všechny výrobky a zdatně je využívají. Těm malým - zatím - stačí pudry na vlasy a koupelová řada….

Klára Kolouchová, horolezkyně a tvář nové reklamy na kolagenovou řadu

Přeji, aby tato hrdá tradiční česká značka, která podporuje silné a sebevědomé ženy, navíc s úžasnou ženou ve svém čele, dále kvetla a její produkty dávaly radost a inspiraci napříč kontinenty!
Při letošním novoročním skialpovém výstupu v horách jsem si znovu ověřila, jak úžasná je 16ti hodinová rtěnka – nejen že fantasticky drží, ale díky dlouhotrvajícímu efektu mé rty na celodenní túře také chrání.  A mimochodem, rty s růží se na fotografiích vždy krásně vyjímají – dokonalá esence ženskosti za všech okolností!

 

Tým že je DC legendou medzi kozmetickými značkami, si na prvý kontakt nedokážem spomenúť, vnímam ju od detstva, asi tak prirodzene, ako obľúbené sladkosti, hudbu, či rozprávkové postavičky. No mali sme tú možnosť ako kapela spolupracovať veľmi intenzívne na uvedení mužskej rady sprcháčov a starostlivosti o nás pánov - a to vám bola parádna jazda:-) Od spomínanej chvíle už pre nás DC nieje len kvalitnou kozmetikou, ale súčasťou starostlivosti o nás a naše rodiny.

Používam kompletku Men Agent. Teda anti-perspirant, cez sprcháče…. Detská mám v teenage veku, takže pleťová starostlivosť, no a manželka úplne prepadla televému máslu a peelingu. 

F. A. Brabec, režisér

Dermacol, které již jako dítě dostávalo filmové hvězdy na světovou úroveň, dospívá a dělá hvězdy z nás všech.  
Do dalších let přeji jen tu největší kreativitu, protože není nic pozitivnějšího, než mít kolem sebe kulturní okolí. Krása, kterou šíříte nechť trvá navěky!

Karolína Mališová, modelka

Značce Dermacol přeji, ať je stále tak skvělá a jde s dobou jako doposud, ať se stále rozvíjí a hlavně, ať zůstane ještě dalších 55 let tak úspěšná. Nejraději mám jejich rtěnku Mattemania odstín č.11 

Karolína Bosáková, předsedkyně Nadačního fondu Happy Hearts

Je neuvěřitelné, že značka Dermacol slaví 55. výročí. Obdivuhodné, že se daří značku úspěšně budovat tolik let.  Dermacolu bych popřála, aby žádná žena na světě nemusela schovávat svou krásu za rouškou. Abychom opět brzy mohly nosit rtěnky všech barev a svět mohly potěšit našimi úsměvy. 
Iva Kubelková, moderátorka a modelka

Dermacol značce přeji, aby byla stále tak úžasná a progresivní. Aby její skvělé produkty objevovalo stále více žen i mužů a aby i nadále rozdávala radost nám všem.
Poprvé jsme použila Dermacol, když jsem byla malá holčička. Potají jsem se vkrádala mamince do kosmetické taštičky a zkoušela se líčit rtěnkou.
V současné době miluji tělové máslo růže a celou skvělou řadu Cannabis. Také miluji řasenku UltraTech Mascara a pevný korektor Matt Control.

Na snímku Věra Komárová, spolumajitelka a ředitelka společnosti Dermacol

(tz)