dm 1V době nouzového stavu kvůli nemoci COVID-19 enormně stoupl počet objednávek v online shopu dm.cz. Zákazníci více využívali možnost bezpečně a pohodlně nakoupit přímo z domova. Stávající přepravní kapacity dosáhly svého vrcholu již na počátku koronavirové krize. Společnost dm proto přišla s alternativním řešením, expedovat objednávky přímo z prodejen, díky kterému se lépe vyrovnala s neočekávaným náporem.

Důvodem pro zavedení vyskladňování zboží přímo z prodejen dm byl 200% nárůst online objednávek. „Zapojení pracovníků prodejen do procesu expedice online zásilek byl logický krok. Jejich zapojení pomohlo zrychlit expedici zásilek a vyrovnat se s náporem, který jsme zaznamenali zejména v počátku karantény. Aktuální čísla ukazují, že to bylo správné rozhodnutí,“ dodává Martina Horká, jednatelka společnosti dm.

Do nového systému vybavení zásilek se zapojilo celkem dvacet dva prodejen dm v jednotlivých krajských městech a v Praze. Prodejny musely splňovat požadavek přímého vstupu do prodejny a dostatečného prostoru v zázemí prodejny. Online systém identifikoval dle stavu zásob prodejnu vhodnou pro přípravu a zkompletování objednávky. Po zabalení byla objednávka předána dopravci, tímto procesem bylo v období 1. 3. - 30. 4. 2020 zpracováno přes 16.000 objednávek.

O společnosti dm drogerie markt Česká republika
dm drogerie markt s.r.o. v České republice zahájila činnost v roce 1992 jako 100% dceřiná společnost dm drogerie markt GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 232 prodejen zásobuje po celé České republice ze svého logistického centra v Jihlavě. Jednateli společnosti jsou Gerhard Fischer, Martina Horká a Markéta Kajabová. Celkem v dm pracuje 3.393 spolupracovníků. V obchodním roce 2018/2019 vykázala dm v České republice obrat ve výši 10,584 mld. CZK a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, Mivolis, Denkmit, SUNDANCE, Visiomax, dmBio, trend IT UP či nejnovější SEINZ.

(tz)