lazensky poharek labut cerna 2019 foto zdroj Lazne LuhacoviceVýjimečná elegance přírody, kompaktní linie inspirovaná ladným tvarem labutího těla i originální propojení madla a pítka, tak jednoduše se dá popsat nový designový lázeňský pohárek Černá labuť. „O černé variantě jsme uvažovali v podstatě ihned po představení pohárku Bílá labuť v loňském roce. Ve společnosti bílých předchůdkyní totiž může černá varianta vyniknout do posledního detailu,“ vysvětluje Ing. Jiří Dědek, výkonný ředitel akciové společnosti Lázně Luhačovice. Autorem je zkušený český designer Daniel Piršč, jehož návrh postoupil do finále designerské soutěže Lázní Luhačovice, a. s. o nejkrásnější lázeňský pohárek a získal největší přízeň veřejnosti. „Motiv labutě k Luhačovicím zkrátka patří, obdobný motiv byl totiž inspirací i pro dvorního architekta Luhačovic Dušana Jurkoviče, který plastiky labutí použil na hlavní vstupy dnešního hotelu Jurkovičův dům,“ dodává Ing. Jiří Dědek. Černý pohárek je na českém trhu navíc zcela výjimečný stejně jako černá labuť v přírodě. Vyrobený je proto pouze v limitovaném množství a k dostání je jen na recepcích hotelů a v obchůdcích akciové společnosti Lázně Luhačovice.

TIP: (Pod)zimní procházka s labutí

Že si na podzim a v zimě lázně už tolik neužijete? Opak je pravdou! Méně lidí, a díky tomu možnost vybrat si ze širší nabídky volných parkovacích míst i ubytovacích kapacit, ale také nerušený genius loci zasněžené lázeňské kolonády s nově zrekonstruovanou Halou Vincentka, čistý vzduch bez městského smogu a alergenů nebo nižší doplatky na služby, které nehradí pojišťovna… díky tomu všemu je možné i známé lázně zažít v zimním období zase trochu jinak!

Lázně Luhačovice, a.s.

Společnost Lázně Luhačovice, a. s. patří mezi největší lázeňská zařízení České republiky a je hlavním profilovým zdravotnickým zařízením v oblasti léčby dýchacích cest u dospělých a dětí od jednoho a půl roku. Společnost navazuje na více než stoletou tradici luhačovického lázeňství a díky profesionálnímu přístupu dnes využívá nejmodernější léčebné a rehabilitační metody v kombinaci s přírodními zdroji minerálních vod, které jsou označovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě. V současné době spravuje deset ze třinácti přírodních léčivých pramenů dostupných na území Luhačovic (v čele s nejznámější Vincentkou). Za jejich účinky v rámci léčebných, relaxačních i wellness pobytů ročně přijede do luhačovického lázeňského areálu více než třicet tisíc hostů. www.lazneluhacovice.cz
(tz)