to rtMezi mladými i staršími obyvateli Malšovic na Novém Hradci Králové se rychle šíří pověst o výjimečné cukrárně. Nese jméno Edith a nachází se nedaleko vyhlášeného Muzea Petrof. Renomé jí dělají především vynikající zákusky, vyráběné z pravé šlehačky a dalších kvalitních surovin.

Vedle klasického cukroví zde najdete kavárenské a restaurační moučníky, slavnostní, svatební i atypické dorty, minidezerty a jiné dobroty. Pro malšovickou cukrárnu je připravuje výrobna Astoria s.r.o., která vznikla v roce 2003 a pyšní se nejlepším cukrářským provozem v Hradci Králové. Kdo právě nemá chuť na sladké, ani ten nepřijde zkrátka. Edith mu nabídne chutné chlebíčky, saláty, obložené bagety a sedviče, obložené mísy, aspiky, a další speciality, dovážené od rodinné společnosti Frencl s.r.o. z Ráb ve Starém Hradišti.

Nicméně do cukrárny se chodí především na tradiční sortiment zákusků, které si Češi rádi nosí domů. Prodej přes ulici dělá až čtyři pětiny obratu. Nakupuje se jako za starých časů, z nabídky převažují indiáni z vaječného bílku, bombičky (likérové špičky), kremrole, pražské koule, marokánky, laskonky, brambory a kokosky. "Klasika" nese kvality známé rodinné firmy Petirovo cukrářství z Hustířan.

Sortiment doplňují trvanlivé cukrovinky, pochutiny, a rovněž alkoholické a nealkoholické nápoje. Nemohou chybět vonná káva vařená výhradně z nejkvalitnější arabiky. Ledová káva, smoothie, zmrzliny a zmrzlinové poháry jdou na dračku zejména když se oteplí.  

"Naší cukrárnu  Edith prezentujeme i na facebook stránkách. V sezoně zve návštěvníky také otevřená letní zahrádka. Vítáme celé rodiny, na své si přijdou všechny generace, nejmenší u nás najdou i venkovní a vnitřní dětský koutek," uvedla podnikatelka, majitelka cukrárny Edita Drahovzalová.

Je toho mnohem víc, čím láká Edith všechny ty, co rádi mlsají. K pamlskům jim nádavkem obsluhující personál přidá i sladký úsměv. Každý den v týdnu a po celý rok!

(kčr)