Koncert PrimenetuHned dvě krásné kulturní události byly v letošním předvánočním čase spojovány se společností yourchance. Naplnila se tak snaha zastavit se, a kromě vánočního cukroví vychutnat i nevšední kulturní zážitky.

27. listopadu se v Prague Business Clubu uskutečnil koncert pro yourchance. Vystupovala zde sopranistka Karolína Žmolíková a špičkový basbarytonista Daniel Klánský. Na klavír je doprovázela Ludmila Juránková. Hlavním hostem koncertu yourchance byla Prairie Maharwati, první tajemník pro informace a sociálně-kulturní záležitosti Velvyslanectví Indonéské republiky v Praze. Pozvání na koncert přijala i česká husitská farářka Martina Viktorie Kopecká. Dále se účastnili významní dárci a podporovatelé yourchance. Poděkování za možnost uspořádat akci na půdě Prague Business Clubu patří jeho prezidentovi Luboši Drobíkovi. Součástí večerního programu bylo podepsání memoranda o vzniku nové nezávislé platformy „Naše peníze“ s Českou mincovnou, kterou zastupoval ředitel Michal Drtina. Cílem platformy je vytváření prostoru pro spolupráci organizací a jednotlivců v systematickém a synchronizovaném šíření finanční gramotnosti a zdravých finančních návyků.

Další událostí byl vánoční koncert makedonského koncertního klavíristy Toshe Temelkova, který připravil PrimeNet Praha a uskutečnil se 9. prosince v sále Respirium budovy ROBOTIC na ČVUT. Yourchance se spolupodílela na organizaci koncertu a Jana Merunková, ředitelka yourchance je také členkou boardu PrimeNet. Toshe Temelkov zahrál na klavír slavnou a velmi oblíbenou skladbu Louskáček. Toshe vystudoval hudební univerzitu v Rusku, hrál na koncertech v evropských zemích a v USA spolu s filharmonickým orchestrem fakulty hudebních umění hlavního města Makedonie Skopje. V Praze byl tento nadaný klavírista poprvé, a proto tomu nemohlo být jinak a byl pozván i na další dvě soukromé akce. V kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí hrál se svolením Martiny Viktorie Kopecké pro yourchance a následně v Prague Business Clubu pro jeho členy.

(tz)