Sedmikráska kůže04Český producent kolagenních arthronutraceutik vyvinul originální přípravek pro komplexní a intenzivní výživu pokožky zevnitř. Zájem o novinku překonal očekávání, proto orlickoústecká společnost ORLING se rozhodla zvýšit jeho výrobu.

Přibližně 113 tun přírodních kolagenních doplňků stravy pro komplexní výživu a regeneraci kloubního systému lidí a zvířat dodá na náš a zahraniční trhy v roce 2019 rodinná firma ORLING z Ústí nad Orlicí. Představuje to asi 250 tisíc různých balení. Informoval o tom spolumajitel a obchodní ředitel společnosti ing. Petr Dušek s tím, že letos ORLING předpokládá 14procentní meziroční nárůst celkového obratu na 80 milionů korun. Export firmy, která zaměstnává 33 lidí, dosáhne téměř třetinového růstu. Plánovanými 44 miliony korun se vývoz na celkových tržbách bude podílet 55 procenty. 

Své kolagenní přípravky ORLING vyváží do Srbska, Chorvatska, Bosny a Hercegoviny, na Kypr, do Polska, Slovenska, Bulharska, Ruska, Litvy a Lotyšska, ale také do Vietnamu a nově do Německa. Významnými tuzemskými odběrateli výrobků z Ústí nad Orlicí jsou ViaPharma, Phoenix lékárenský velkoobchod, Pharmos, Alliance Healthcare, Henry Schein nebo Vivantis.

„V roce 2019 se nám daří pronikat na velmi náročný německý trh, což považujeme za veliký úspěch. Nejprve jsme exportovali kloubní výživy do zoologické zahrady v Lipsku a po takto získaných dobrých referencích se objevil na tamním trhu zájem rovněž o naše přípravky pro koně a psy. V současnosti do Německa rozšiřujeme vývoz kolagenních kloubních výživ řady Geladrink pro humánní užití,“ říká Petr Dušek, obchodní ředitel společnosti ORLING.

Velký úspěch na německém trhu ORLING zaznamenává hlavně s přípravkem Geladrink Fast s kolagenními peptidy Gelita a se silným protizánětlivým účinkem. Zájem je také o komplexní kloubní výživu Geladrink Forte HYAL s kyselinou hyaluronovou, která je účinná i při perorálním podávání.

„Bioaktivní kolagenní peptidy Gelita se letos staly celosvětovým hitem v péči o klouby. Ve firmě jsme však jejich význam rozpoznali mnohem dříve, a tak v unikátní kloubní výživě Geladrink jsou tradičně obsaženy od počátku,“ konstatuje P. Dušek.

V loňském roce tyto kolagenní peptidy získaly díky prokázané biologické účinnosti, výborné vstřebatelnosti, bezpečnosti a dalším vlastnostem tři významná mezinárodní ocenění pro svůj vliv na zdraví kloubů, pohybového aparátu či kůže.

„Prodej skutečně kvalitních kolagenních doplňků stravy v současnosti obecně roste u nás i v zahraničí. Po zhruba třiceti letech totiž lidé začínají konečně nejen mnohem častěji pečovat o svůj pohybový aparát nebo o pleť, ale stále více se zajímají i o složení nabízených přípravků,“ dodal Petr Dušek. 

Rodinná firma ORLING patří k největším světovým výrobcům kombinovaných kolagenních přípravků. Pro humánní užití je určeno až 70 procent celkové produkce doplňků stravy, výjimečných zejména vysokým obsahem a originální kombinací účinných kolagenních peptidů. Část výrobků napomáhá ochraně a výživě kloubů a pohybového aparátu zvířat. V současnosti ORLING z přírodních surovin nejvyšší potravinářské a farmaceutické kvality ročně zpracuje 80 tun kolagenního hydrolyzátu. Ve formě různých doplňků stravy zajišťuje výrobu v oboru nejkomplexnějších a nejefektivnějších kolagenních arthronutraceutik, přinášejících úlevu lidem trpícím osteoartrózou, osteoporózou a dalšími potížemi pohybového aparátu.

Na celkový rozvoj společnosti, do výstavby a technologií, zkvalitňování a rozšiřování produktového portfolia, ale také na nutné klinické studie vynaložil ORLING od svého vzniku v roce 1992 přes 500 milionů korun. Z toho zhruba polovinu investoval do permanentního vývoje a inovací výrobků.

Aktuálním výsledkem vývojových aktivit orlickoústecké společnosti je unikátní přírodní přípravek pro komplexní a intenzivní výživu pleti zevnitř. Výrobek ve formě nápoje s názvem BeautyDrink Sedmikráska Orling představuje, na rozdíl od běžné povrchové kosmetiky, zcela nové pojetí péče o pokožku obličeje i celého těla, ale také vlasů nebo nehtů.

Novinka nejenže podporuje boj s vráskami a dalšími projevy stárnutí kůže, ale je určena i dospívajícím s problematickou pletí nebo lidem po plastických operacích, popáleninách či úrazech. Jedinečné složení přípravku podporuje obnovu vlastních funkčních mechanismů kůže i podkoží a na buněčné a molekulární úrovni působí přímo na samotnou příčinu degenerace kůže. Zároveň také stimuluje cílenou tvorbu mladého kolagenu v pokožce, protože jí dodává bioaktivní kolagenní peptidy, aminokyseliny a další prospěšné látky. 

„Na vývoji přírodního produktu pro vnitřní výživu pokožky jsme pracovali asi dva roky a vycházeli jsme při tom z vlastních zkušeností i odborných znalostí. Kolagenem se totiž spolu s manželem zabýváme téměř 40 let, navíc jsme mohli navázat na výzkum využití kolagenu, který vedl můj otec profesor Milan Adam, držitel prestižní ceny UNESCO za celoživotní přínos lékařské vědě. Náš nový výrobek je tedy výsledkem dlouholetého výzkumu, vývoje a praxe,“ zdůrazňuje spolumajitelka rodinné firmy ORLING ing. Kateřina Marie Dušková,

Vývoj originálního kolagenního přípravku pro vnitřní výživu kůže se neobešel ani bez spolupráce s Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně.

Svůj nový doplněk stravy pro komplexní a intenzivní výživu pokožky zevnitř uvedl ORLING na trh letos v září. Přestože si v Ústí nad Orlicí uvědomovali jeho výjimečnost, dosavadní prodeje předčily všechna jejich očekávání. „Největší zájem zaznamenáváme hlavně u žen ve věku od 40 let. Poptávka je tak vysoká, že jsme v současnosti nuceni rozšiřovat naše výrobní kapacity,“ říká ing. Dušková, spolumajitelka společnosti ORLING.

ORLING, s. r. o., působí v oboru kloubních výživ 27 let. Rodinnou firmu v roce 1992 založili Kateřina Marie Dušková s manželem Petrem a se svým otcem prof. MUDr. Milanem Adamem, DrSc. Tento významný český revmatolog a přední světový odborník na biochemii pojivových tkání v roce 2003 v Paříži obdržel prestižní cenu UNESCO za celoživotní přínos lékařské vědě. Na základě výzkumu prof. Adama využívá ORLING ve výrobcích pro výživu kostí, chrupavek a kloubů kolagenní peptidy, které jsou jedinou formou kolagenu s vědecky prokázanou biologickou aktivitou. Kolagenní peptidy podporují množení chrupavkových buněk, zvyšují syntézu vlastního kolagenu a regenerují chrupavku a další pojivové tkáně. Tato hlavní účinná složka doplňků stravy řady Geladrink se připravuje enzymatickou hydrolýzou kolagenů.

(tz)