cooptutyCOOP je hlavním partnerem nové pohádky Hodinářův učeň, která slavnostně vstupuje do kin 15. 8. 2019. K této příležitosti připravily prodejny COOP soutěžní srpen, kdy rozdáme zákazníkům na 600.000 čokolád na prodejnách COOP a díky nim mohou zákazníci vyhrát jeden z 600 lístků do některého kina, nebo postoupit do slosování o některé ze 40 chytrých hodinek.

"K létu patří odpočinek a pohoda. Připravili jsme proto takovou aktivitu ve spolupráci se společností Mastercard, která přinese všem odměny a zpříjemní tak zákazníkovi návštěvu prodejny." Uvedl Lukáš Němčík za Skupinu COOP. Každý zákazník, který při nákupu nad 299 Kč zaplatí bezhotovostně kartou Mastercard na prodejnách COOP, dostane u pokladny kouzelnou čokokartu s designem nové české pohádky Hodinářův učeň. Karty obsahují speciální kód. Po vložení kódu do registračního formuláře na webových stránkách www.skupina.coop/soutez2019 ihned zákazník zjistí, zda vyhrál některou z hodnotných cen. Soutěž startuje 5. 8. 2019. V soutěži se hraje také o 600 lístků do kina na již zmiňovanou filmovou pohádku Hodinářův učeň. Zároveň se hraje o 40 chytrých hodinek Xiaomi Amazfit Bip do jejichž slosování postoupí ti, kteří nevyhrají lístky do kina.

Pohádka Čarodějův učeň vypráví příběh hodinářského učně Urbana, jehož osud je dán sudbou dvou hodných duchů a jedné zlé sudičky. Čí sudba bude nakonec silnější, se dozvíte v příběhu o lásce, hamižnosti, lidské malosti, ale také o odvaze a šikovnosti mladého hodinářského učně Urbana, který se vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů s myšlenkou na jediné - na svou milovanou Lauru, hodinářovu dceru. Pohádku napsala a režíruje režisérka Jitka Rudolfová. V hlavních rolích hrají Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková, Jakub Žáček, Pavlína Štorková, Éva Bándor a Miroslav Krobot.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 47 spotřebních družstev, která provozují dohromady téměř 2500 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 400.000 m2 a zaměstnávají přes 13.000 lidí. V roce 2018 vykázala česká a moravská spotřební družstva obrat v hodnotě přes 28 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 100.000.

Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin v České republice. Více než 400 prodejen potravin je začleněno do maloobchodních řetězců COOP TUTY, COOP TIP, COOP TERNO a COOP DISKONT. Kromě obchodní činnosti provozuje Svaz českých a moravských družstev také osm středních odborných škol, manažerský institut nebo půjčovnu automobilů pod značkou Europcar a mobilního virtuálního operátora COOP Mobil.

(tz)