Helena Kohoutová zakladatelka klubu Dana Morávková čestný host setkání 1Dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club sdružuje již 20 let ženy s aktivním přístupem k životu. Historicky první setkání proběhlo 14. dubna 1999. Za vznikem stojí sen, který jeho zakladatelka Helena Kohoutová přeměnila ve skutečnost.

Na snímku zakladatelka clubu Helena Kohoutová (vlevo) s herečkou Danou Morávkovou

Motto dámského klubu pro rok 2019 je „Nové začátky – Znovuzrození“, které zcela charakterizuje směr dalšího rozvoje. „Rutina je past, a když se činnosti intenzivně věnujete více jak 20 let, je povinnost si to minimálně uvědomit a ještě lépe proti tomu něco dělat 😊. To je náš závazek, přání a slib do dalších let“ říká Helena Kohoutová, zakladatelka Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club.

Stejně jako v minulých letech, má i letos dámský klub svou mandalu, jíž vytvořila autorka mandal a koučka Petra Němečková, Studio La Petien. „Heslem dámského klubu jsou pro letošní rok NOVÉ ZAČÁTKY. A právě tento význam v sobě mandala nese díky motivu LOTOSU. Lotos v sobě ukrývá symboliku cesty života. Musí ujít kus cesty, než se jeho květy objeví v celé své kráse nad hladinou. Stejně jako dámský klub již kus cesty ušel a jeho růžové květy jsou těmi nejvzácnějšími a nejkrásnějšími. Dle buddhistů jsou určený pro ty nejvyšší Bohy. Přála bych si, aby si dámský klub udržel svou stálost a dětskou hravost, díky níž vytváří pozitivní atmosféru,“ popřála k narozeninám autorka mandaly. Právě mandala našla své místo v každoročním katalogu, jehož grafické zpracování má na svědomí grafická designérka a fotografka Barbora Klimszová.

Hlavním hostem narozeninového setkání v Klášteře minoritů sv. Jakuba byla žena mnoha profesí, herečka, moderátorka a choreografka Dana Morávková. K lásce k divadlu a herectví ji přivedli rodiče, a to i přesto, že jejich povolání neměla s uměleckým světem nic společného – maminka byla inženýrkou a tatínek matematikem. Často ji však vodili do divadla, které si zamilovala ve všech jeho formách. „Po studiu na sportovním gymnáziu, kdy jsem se věnovala krasobruslení a moderní gymnastice, jsem nastoupila na DAMU, na obor herectví. Po jeho absolvování jsem se rozhodla ještě pro studium choreografie, kde jsem zužitkovala své zkušenosti právě z gymnastiky a krasobruslení,“ vzpomíná Dana Morávková, která je dnes podepsána pod celou řadou představení jako choreografka. Jak sama říká, kdyby měla vybrat nejoblíbenější představení, ke kterému dělala choreografii, na předním místě by jistě byla spolupráce s Evou Urbanovou na opeře Rusalka.

Rok 2019 bude pro Danu Morávkou ve znamení rozmanité práce. Kromě celé řady divadelních rolí ji samozřejmě čeká i natáčení nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě, díky němuž dvakrát týdně vstupuje do českých domácností. Navíc také získala roli v pokračování detektivního seriálu Temný kraj. „Dostala jsem také příležitost navrhovat kabelky pro ryze českou společnost ELEGA z Třebichovic pod Orebem, která byla dříve známa jako GALA. To mne moc baví a jsem ráda, že mohu svou tvorbu spojit s českou značkou. Navíc, v současné době jsme navázali velmi hezkou spolupráci s další českou značkou, Preciosa,“ prozrazuje herečka, kterou v současnosti můžeme vidět hned na několika divadelních scénách. Nejčastěji ji můžeme vidět v současné době na prknech Divadla Bez zábradlí Karla Heřmánka, zde účinkuje v představeních Jistě, pane premiére, Mnoho povyku pro nic, Terasa nebo 2x Woody Allen. Dvě představení hraje také v divadle Pod Palmovkou, a to Jak je důležité býti s Filipem a Dokonalá svatba. V divadle Broadway účinkuje v muzikálu Trhák. „Rozhodně se nenudím, práce je dost. Uvědomuji si, že je velké štěstí, že se mohu věnovat profesi, která mne baví a kterou miluji,“ dodává Dana Morávková.

Ambasadory 2019 jsou první dáma české etikety Eliška Hašková Coolidge a houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Patronkami se v letošním roce staly mystička Ivanka Adamcová, zakladatelka a majitelka cukrárny U Knoflíčků Dana Nižaradzová, nezávislá Sales Director Mary Kay Zdena Romanová, National Sales Manager Vodafone Renata Pazourková, hlavní výživová poradkyně konceptu KetoDiet Martina Dvořáková a módní návrhářka Jaroslava Procházková.

Součástí narozeninového setkání byl již tradičně dobročinný bazar. Jeho výtěžek putoval na podporu fenky Massey Star Helas z Ranče Montara, kterou dámský klub adoptoval před čtyřmi roky. Tentokrát fenka Massey zůstala doma a poslala za sebe náhradu – dceru Queen Star Helas, která ji důstojně zastoupila a sklidila obdiv všech přítomných.

Poděkování za podporu patří všem partnerům setkání:

Autosalony Kopecký, Biopekárna Zemanka, Bewit, Česká pojišťovna, KetoDiet, Lifefood, Mediarex, NaturProdukt, Oxalis, Rituals, Samurai Shot, VitaJuwel a Vodafone.

Pohoštění zajistil Fresh Catering ve spolupráci s My Raw, Moje pekárna, cukrárna U Knoflíčků a značkami Moje Maso, Giana, Kaiser Franz Josef. O technickou stránku akce se postarala CEZAA.

Proč se stát členkou COSMOPOLITAN EXECUTIVE HELAS LADIES CLUB

Ve své historii prošel dámský klub nejrůznějšími změnami. Na samém začátku šlo čistě jen o vytvoření přátelské komunity žen, což se povedlo. A proto jsme se snažili posunout jeho fungování dál a pomáhat jeho členkám v profesním životě, nacházet pro ně obchodní příležitosti a možnosti dalšího rozvoje jejich byznysu. Postupem času jsme však díky našim jiným podnikatelským platformám více zaměřených na byznys zjistili, že největší hodnotou dámského klubu je právě ona radost a možnost sdílení, kterou svým členkám nabízí. Pokud se chtějí při setkáních bavit o obchodních záležitostech, samozřejmě mohou. Naším cílem však primárně je, aby pro ně byl dámský klub místem, kde si mohou odpočinout, potěšit se, najít nové podněty a inspiraci, přijít na nové myšlenky. A to i v době, kdy mají starosti nebo se necítí úplně ve své kůži. A kdo ví, třeba jim přátelství a vztahy navázané v dámském klubu přinesou i nějaký nový obchod.

Proč ženy do Dámského klubu vstupují?

• chtějí se bavit, protože v něm nachází spoustu kvalitní legrace
• hledají nové podněty a inspiraci, protože máme špičkový program
• chtějí se setkávat s novými lidmi a na každé akci je minimálně 100 velmi zajímavých lidí a hostů
• rády se vzdělávají, my jim nasloucháme a podle toho zveme inspirativní osobnosti
• chtějí získávat nové pracovní a osobní kontakty a Dámský klub je skupina velmi činorodých a podnikavých žen
• rády se vrací na místo, do příjemného prostředí, které je bezpečné, kvalitní a některé již celých 20 let
• chtějí patřit do dobré společnosti...
• anebo z desítek různých důvodů, které znají pouze ony samy :)

Co získají?
• stávají se součástí přátelské komunity žen
• přístup na Společenské večery a Mimoklubová setkání
• klubový katalog
• měsíční Program výhod a benefitů
• elektronický Zpravodaj s podnětnými informacemi pro osobní i profesní život