těloVěda pokročila a v současnosti již estetická medicína nabízí zákroky, které ještě před pár lety zněly jako sci-fi film. Kromě rychle přibývajících novinek v omlazujících zákrocích se stále inovují i techniky v plastické chirurgii. Jednou z nich je i přístroj Water Jet, resp. Body – Jet Evo, jehož smyslem tvarování těla za pomocí vodního paprsku. Navíc odsátý tuk water-jetem se dá na těle přenést na jiné místo. Vítejte v 21. století moderní medicíny.

Je mnoho žen, ale i mužů, které sice netrápí silná nadváha nebo obezita, ale vadí jim určité partie, kde se tuk ukládá a odolává dietám i cvičení. Nejčastěji tak trápí člověka tukové polštářky na břiše. Možností je klasická liposukce, ale té se mnozí bojí, protože se jedná o poměrně náročný a bolestivější úkon s větším časovým nárokem na rekonvalescenci. Možností je pak právě zkusit liposukci pomocí přístroje Body – Jet, pro který se používá i název Water – Jet.

Jedná se o zcela nový přístup k liposukci, spočívající ve využití jemné síly vodního paprsku, který rozvolní tukovou tkáň, odstraňuje ji z těla a zároveň minimálně ovlivňuje cévy, nervy i okolní tkáň. Paprsek míří přesně na dané místo. Na rozdíl od tradičních metod, v případě tohoto zákroku s přístrojem body-jet není před samotnou procedurou nutné napouštět do těla velké objemy infiltračního roztoku, který mívá za úkol tuk uvolnit od pojivové tkáně a zároveň obsahuje anestetikum. Výhodou tohoto zákroku je také to, že je skoro bezbolestný a otoky po zákroku nejsou tak velké jako po klasické liposukci,“ říká MUDr. Roman Kufa z Perfect Clinic. Zákrok probíhá v lokální anestezii. Ideálními partiemi jsou stehna, boky, břicho, paže nebo podbradek. Pacient odchází po ambulantním provedení domů a dodržuje domácí klid. Ten ovšem vzhledem k šetrnému zásahu do tkání netrvá dlouho, obvykle po týdnu může člověk začít opatrně s běžnými aktivitami, záleží ale vždy na rozsahu zákroku.

Okamžitý přenos tuku do jiného místa

„Velkou výhodou tohoto zákroku je i to, že s odebraným čistým tukem, který se průběžně přímo v nádobě přístroje odděluje od zbytků dalších složek, se dá ihned pracovat dál a modelovat s ním jiné partie těla, kde objem naopak chybí. To jsou například prsa či propadliny v obličeji (např. kruhy pod očima),“ dodává plastický chirurg Kufa.

(tz)
.