grilované kuřátko a grilovaná zelenina DZKMateřství, něžnost, síla a mnoho dalších ženských vlastností si můžete připomínat každý rok díky Mezinárodnímu dni žen. Díky ženám se rodí nové životy a jsou to právě ony, které s láskou drží vše pohromadě. Vhodná příležitost, kdy jim za všechno ze srdce poděkovat je 8. března, na svátek „MDŽ“. Právě v tento den se v New Yorku konalo shromáždění, kde ženy vyžadovaly své volební právo. Tradice oslav ženství po celém světě má kořeny na počátku dvacátého století, kdy se americké švadleny rozhodly být samy sebou a zahájily tak zdravou rovnováhu práv mužů a žen ve společnosti.

Přesto, že to ženy v minulosti neměly vůbec lehké, jejich odvaha a neoblomné odhodlání zapříčinilo revoluci. Téměř jeden a půl tisíce newyorských švadlen se dokázalo vzepřít celému dosavadnímu systému a v roce 1908 sebevědomě žádalo celkovou rovnoprávnost v čele s volebním právem.
Jen díky ženské pospolitosti byl tento obdivuhodný čin tak úspěšný. Právě v tomto okamžiku bylo velmi důležité, aby ženy držely při sobě a bojovaly za správnou věc. Dnes si tak můžete díky revoluci newyorských švadlen například připomenout vaše přátelství a úctu s kamarádkami, sestrami, maminkami či babičkami. Jako ženy vždy stůjte na stejné straně barikády, a využijte tento den jako připomínku ženského odhodlání.

Pozvěte své blízké na oslavu této silné myšlenky a užijte si výjimečný den se svými blízkými. Přichystejte si chutnou večeři nebo jen lehké občerstvení, u kterého budete moci sdílet vaše pocity, přání a názory. Prožijte stejnou sounáležitost, jakou sdílely newyorské ženy na počátku minulého století. Vytvořte si příjemnou atmosféru za doprovodu výtečné večeře. Jděte na to chytře a prakticky. Velmi oblíbenou volbou je čerstvé kuřecí maso od Drůbežářského závodu Klatovy, které pozvedne vaši slavnostní tabuli. Zkombinujte to s ogrilovanou zeleninou a zábava může začít. I drobné jednohubky u příjemného povídání s rodinou a přáteli může osvěžit lahev vychlazeného Prosecca.

Podpora ostatních žen z rodinného kruhu je neméně důležitá. Nezapomínejte tak na své ženské předchůdkyně, ke kterým jste jezdily na prázdniny a ony vám přitom vyvařovaly nejrůznější pochoutky a možná vás i něčem přiučily. Oplaťte jim jejich lásku a přizvěte je ke znovuobjevené oslavě. Možná vám i na základě hezkých vzpomínek připraví známé oblíbené lahůdky z vašeho dětství.
Přesto, že je Mezinárodní den žen převážně o ženách, zapojte i muže z vašeho pokolení. To právě oni mohou v tento den ocenit vaši přítomnost u všech svých úspěchů a porážek. Každou partnerku potěší více než drahé dárky vlídné slovo, pomoc v domácnosti či docenění vašich kladů. Koneckonců kdo jiný by měl být vděčný za vaše ženství, než muž, který vás miluje a prožívá s vámi společné vzestupy i pády.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

(tz)