dmVe čtvrtek 24. ledna 2019 proběhlo v Praze vyhlášení 3. ročníku hodnocení Diamantové ligy kvality, které uděluje Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Diamantová liga kvality je společným projektem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR pro soutěžení a následné oceňování prodejen z hlediska jejich kvalitní služby zákazníkům. Společnost dm zastupovalo 8 prodejen a všechny si odnesly vysoká hodnocení.

Na snímku jednatelka dm Martina Horká a tiskový mluvčí Jiří Peroutka

Prodejny v Hrdějovicích, Žďáru nad Sázavou a Hodoníně si při zisku více než 150 bodů z 200 možných odnesly certifikát Držitel ocenění Diamantové ligy. Totéž označení a Zvláštní cenu prezidenta SOCR ČR si při zisku více než 185 bodů odnesly prodejny v Přerově, Opavě-Kateřinkách, Ústí nad Orlicí a v Praze na Černém Mostě. Nejúspěšnější byla dm prodejna ve Velkém Týnci v OC Olympia, která v hodnocení získala více než 195 bodů z 200 možných, a proto obdržela Cenu za vynikající kvalitu České společnosti pro jakost.

„Ve filozofii společnosti dm je středem zájmu vždy zákazník a jeho potřeby. Chceme, aby nakupoval v příjemném prostředí, ve kterém se o něj stará sehraný tým spolupracovníků, který je ve svém chování lidský, empatický a zároveň vysoce profesionální. Ocenění nás velmi těší, je odměnou za naše úsilí a skvělou motivací zejména pro spolupracovníky oceněných prodejen. Zároveň pro nás představuje závazek do budoucna a ukazatel, že cesta, po které jsme se rozhodli vydat, je správná,“ komentuje výsledky hodnocení Martina Horká, jednatelka společnosti dm.

O společnosti dm drogerie markt Česká republika

dm drogerie markt s.r.o. v České republice zahájila činnost v roce 1992 jako 100% dceřiná společnost dm drogerie markt GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 228 prodejen zásobuje po celé České republice ze svého logistického centra v Jihlavě. Jednateli společnosti jsou Gerhard Fischer, Martina Horká a Markéta Kajabová. Celkem v dm pracuje 3.341 spolupracovníků. V obchodním roce 2017/2018 vykázala dm v České republice obrat ve výši 9,522 mld. CZK a upevnila tak své postavení jedničky na trhu specializovaných drogerií. Na trh uvádí mimo jiné dm značky Balea, alverde přírodní kosmetika, babylove, DAS gesunde PLUS, Denkmit, SUNDANCE, Visiomax, dmBio či dm značku trend IT UP.

(tz)