02 Dominika VinšováPo dlouhém letním maratonu událostí se soutěž Miss Léta uchýlila do finále. Ve středu 12. září proběhlo v klubu Duplex finále a 18člennou porotou byla zvolena vítězka Miss Léta 2018. Po ročním kralování Angeliky Kostyshynové (Miss Léta 2017) bylo předáno žezlo dvacetileté Dominice Vinšové z Prahy. Hlavní cenou bylo auto na rok a postup na světové finále Miss. Druhé místo obsadila jednadvacetiletá Kateřina Lišková z Brna a třetí místo získala devatenáctiletá Nina Sattlerová z Mostu. Pro veřejnost se vítězkou stala osmnáctiletá Ivana Khymchuk a získala titul Miss Léta Sympatie 2018. Mezi VIP osobnostmi se na finále objevila Hana Svobodová, Gabriel Barbie Jiráčková a Pavel Callta, který večerem hudebně doprovázel.

Večer byl započat slavnostní večeří v restauraci COMO, kde měla porota poslední příležitost setkat se a osobně pohovořit s finalistkami Miss Léta. V klubu Duplex na Václavském náměstí pak oficiálně začal program finálového večera. Programem provázeli moderátoři Martin Jirman a Jiří Jakima (Stand-up Factory). První představení finalistek proběhlo v outfitech Bílé armády, dívky zatančily tanec nacvičený s choreografkou a profesionální tanečnicí, Natálií Stejskalovou, které můžete znát z tanečních doprovodů Tvoje tvář má známý hlas. Finalistky soutěžily ve třech disciplínách. Módní přehlídka nové kolekce módní návrhářky Gianni di Leo, promenáda v plavkách a rozhovory s moderátory. Každá dívka obdržela dvě otázky, kdy jednu otázku věděla dopředu a mohla si odpověď připravit, a druhá otázka byla dívce položena až na podiu. „Reakce některých finalistek byly opravdu překvapivé a myslím si, že to byl pro porotu jeden z klíčových momentů, kdy rozhodovali o svých favoritkách a rozdělovali body,“ dodala k rozhovorům organizátorka soutěže Miss Léta, Alexandra Belingerová.

Poslední částí programu byla módní přehlídka přední české módní návrhářky Debbie Brown. Mladá a úspěšná Debbie oblékla děvčata do luxusních rób a za doprovodu písně Píšem si svůj sen od Pavla Callty se finalistky naposledy představily všem divákům. Svůj sen stát se Miss Léta si ale mohlo splnit jen pět dívek. První titul, který se vyhlašoval, byl Miss Léta Social Media 2018. Vítězkou se stala devatenáctiletá Daniela Bauer z Bíliny (soutěžící číslo 9), která získala nejvyšší počet bodů za svou aktivitu na svých sociálních sítích. O držitelce titulu Miss Léta Sympatie 2018 rozhodovala veřejnost. Při vstupu do klubu Duplex každý z hostů obdržel hlasovací lístek. Největší popularitu si u hostů získala teprve osmnáctiletá Ivana Khymchuk z Turnova – původem z Ukrajiny (soutěžící číslo 6).

00 Bílá armádaV porotě usedli významní partneři jako Alessandro Pasquale (majitel Karlovarských minerálních vod), obchodní ředitel ČEZ ESCO, Michal Židek, česká módní návrhářka Debbie Brown a venezuelská módní návrhářka Gianni di Leo, Jiří Morštadt (majitel Czech Fashion Week a Fashion Models), MUDr. Ivana Němečková z Aurum Clinic, Andrea Cupáková za Max Eli Czech, Ondřej Štěpánek za Webový Integrátor, Pavel Brož za Exkluzivní vizitky. Porotu doplnily i předchozí vítězky Miss Léta – Angelika Kostyshynová (Miss Léta 2017) a Tereza Bohuslavová (Miss Léta 2016).

Vítězky obdržely řadu cen od partnerů soutěže: Body Wraps, Olympus, Aurum Clinic, Lamax Electronics, Brazil Keratin, JSB Bijoux. Oficiální předávání cen a focení proběhne v následujících dnech a týdnech. Hlavní cenou v této soutěži je postup na světovou Miss a roční pronájem automobilu Ford Ecosport od Carent Praha. Oficiální předání klíčků proběhne přímo na showroomu společnosti.

NADAČNÍ FOND IT PEOPLE - POŘADATEL SOUTĚŽE

Velké poděkování patří klubu Duplex, který se rozhodl výtěžek ze vstupného na finále věnovat na aktivity nadačního fondu IT People – konkrétně na podporu studia mladých nadaných žáků a studentů v technických oborech (především informační technologie).

(tz)