prsaNejste spokojená s velikostí svých ňader nebo jste přestala kojit a ráda byste svým prsům navrátila pevný tvar? Možná své rozhodnutí stále oddalujete kvůli obavám z nápadných jizev. Tento důvod vás od operace prsou už ale odrazovat nemusí. Klinika plastické a estetické chirurgie FORMÉ clinic nově nabízí převratnou metodu augmentace se silikonovými implantáty Motiva Ergonomix, která umožňuje zvětšení prsou pomocí řezu v délce pouhých 2,5 cm.

V případě použití běžných implantátů je přitom nutný řez nejméně 5 cm dlouhý. 

„Prostřednictvím speciální techniky se implantát Motiva Ergonomix stlačí na minimální velikost díky tzv. Insertion Slleve, sterilnímu sáčku ve tvaru trychtýře. Před vložením implantátu pomocí světelného háku pro lepší viditelnost (Motiva™ Ultralight LED Retractor), vypreparujeme přesnou kapsu na zvolený implantát,“ vysvětluje MUDr. Petr Hýža, který jako první v ČR tuto přelomovou metodu při augmentaci použil.

Tímto velmi bezpečným postupem, při němž je implantát vložen do prsů přes sterilní sáček, se snižuje riziko rozvoje infekce kolem implantátů a předchází se vzniku kapsulární kontraktury.

Augmentaci můžete obecně podstoupit kdykoliv s výjimkou plánovaného těhotenství, které může velikost prsou výrazně změnit. Stejně tak se nedoporučuje maminkám dříve než půl roku po ukončení kojení.

Plastický chirurg MUDr. Petr Hýža každé ženě, která projeví o zákrok zájem, vše podrobně probere a předem vysvětlí při nezávazné konzultaci ve FORMÉ clinic.

www.formeclinic.cz 

(tz)