holky pater levaTaké patříte mezi ty, které obtěžují bolesti zad způsobené nekonečnými hodinami za počítačem, pracovním vypětím nebo únavou?
„Dlouho mě tyto problémy trápily tak, že jsem myslela, že pro mě zůstanou neřešitelnými.“, říká manažerka lidských zdrojů Lucie Paulů. „ Platila jsem si masáže a fyzioterapii, užívala jsme drahé léky, ať už na předpis nebo bez něj, a bez valného výsledku. Potřebovala jsem postupně čím dál větší dávku léků, aby se bolest alespoň trochu utlumila.“ Všechny tyto procedury jsou však časově i finančně náročné a většina z nás je jednoduše nezvládá. Lucie teprve po několika letech bolestí objevila alternativu a to zdravotní, která ji natrvalo pomohla.

Díky speciální pružině, umístěné přímo pod sedákem, židle SpinaliS aktivně udržuje tělo v přirozeně vzpřímené poloze, která je pro páteř a svalstvo nejzdravější. Pohyblivý sedák byl patentován před 18 lety, za tu dobu zdravotní židle byla uznána zdravotní pomůckou, vyhrála cenu za nejlepší kancelářskou židli a především pomohla od bolesti zad a krční páteře statisícům lidí po celé Evropě. Je navržena tak geniálně, že dokáže předcházet bolestem zad i krku.

Když cviky nepomáhají

Pro zdraví jsme v mnoha případech ochotni investovat do nesmyslných procedur či farmaceutik, přitom kvalitní řešení je tak jednoduché. Za kvalitní matraci i boty jsme se už naučili platit, přitom na židli tráví mnoho z nás více času než v posteli. „Sama dobře vím, jak je pro ženu bolest zad nepříjemná.“, říká Zuzana Matějíčková, finanční poradkyně. „Po celodenním vysedávání v kanceláři, autě a po schůzkách, si skoro denně musím i večer vrátit k počítači a moje záda bolestivě protestují. Na svém zdraví šetřit už nikdy nebudu“.

Problémy se zády jsou civilizační chorobou č. 1, opakovanými nebo trvalými bolestmi zad během života trpí až 80 % dospělé české populace pohybovým aparátem.

Podle posledních průzkumů na pracovní židli tráví Evropané mnohem více času, než kdekoliv jinde, dokonce více než v posteli. „Kvalitní a správně vybraná kancelářská židle by vám měla sednout stejně dobře jako oblíbené boty!“, říká Mgr. Adam Zaydlar z Centra zdravého sezení. „Pokud jen v práci sedíte 8 hodin denně, je to 2080 hodin za rok, do toho se nepočítá cestování, večery, víkendy a dovolená!“ Vybírejte židli vždy na míru, prospějete svému zdraví a výhody pocítíte každý den. Výškově nastavitelná židle zdaleka nestačí! Každé postavě vyhovuje jiný tvar a velikost sedáku a opěrky židle.

Zeptejte se na názor svého ortopeda, fyzioterapeuta nebo navštivte Centrum zdravého sezení, které nabízí možnost bezplatného zapůjčení vybrané zdravotní židle SpinaliS® domů nebo do kanceláře! Vyzkoušejte na vlastní pozadí houpání a balancování, které zapojí a posílí ochablé zádové a břišní svaly, které jsou příčinou vašich bolestí. Více informací na www.zdravotni-zidle.cz 

(tz)