floO právě skončenou první část zahradnické prodejní výstavy Floria Jaro byl nesmírný zájem ze strany návštěvníků. Během prvních pěti dní navštívilo Výstaviště Kroměříž téměř 45 tisíc návštěvníků. Nejvíce chvály sklidila květinová expozice tvořená naddimenzovanými kyticemi pro slavné ženy české historie.
Již tuto sobotu 5. května začíná druhá část prodejní výstavy Floria Jaro, která potrvá až do úterý 8. května. Návštěvníci se mohou těšit především na odlišná květinová aranžmá. Tentokrát je nadchne 16 prostorových květinových obrazů známých mužů české historie, například Karla IV., Jana Husa, kroměřížského rodáka Karla Kryla nebo dobrého vojáka Švejka. Profesionální úroveň květinové expozice zajistí přední české floristky Jarmila a Petra Pejpalovy.
„Odborníci ze Svazu květinářů a floristů České republiky navíc v sobotu 5. května naživo květinově ztvární nejvýznamnější české vynálezy jako kostku cukru, silonky či kontaktní čočky,“ pozval návštěvníky manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Letos se organizátoři snažili pro návštěvníky připravit velmi atraktivní doprovodný program a na první dva dny druhé etapy připravili Víkend s Receptářem, který bude naplněn přednáškami Vladimíra Šindeláře, soutěžemi a bohatým hudebním programem, ve kterém vystoupí Marcela Holanová, Jan Vančura z legendární kapely Plavci a Vinš DUO. V dalších dnech si návštěvníci budou moci poslechnout hity skupiny DUO Jamaha a dalších.
Zahrádkářská prodejní výstava Floria Jaro nabídne návštěvníkům ke koupi vše potřebné pro dům i zahradu. K prodeji budou sezónní květiny, okrasné stromy a keře či zahradnické nářadí. V letošním roce organizátoři mysleli na ještě větší komfort návštěvníku Výstaviště Floria, proto byly vybudovány další dvě parkoviště, tím se kapacita navýší na více než 2,5 tisíce parkovacích míst.

Pro zábavu nejmenších zahradníků je přichystán unikátní Dětský svět Kroměříž s desítkami vnitřních i venkovních zábavních atrakcí.
Partnerem Jarní výstavy se staly České dráhy, se kterými Výstaviště Kroměříž společně pro návštěvníky připravili zvýhodněné vstupné: „S platnou jízdenkou ČD do stanice Hulín nebo Kroměříž k zakoupené základní vstupence druhá zdarma.“

Výstaviště Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Kompletně bezbariérový areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

Floria Jaro – II. etapa
Kdy: 5. až 8. května 2018, otevírací doba každý den od 9 do 17 hodin
Kde: Výstaviště Kroměříž, http://www.vystavistefloria.cz/
Za kolik: základní vstupné je 100 Kč, vstupné pro rodiny je 250 Kč + další zvýhodněné vstupné

(tz)