manaSoutěž MANAŽER ROKU slaví 25 let svého trvání. Vybraní vítězové uplynulých ročníků 19. dubna obdrží titul Manažer čtvrtstoletí. Předávat ho budou představitelé České manažerské asociace a členové vlády.

Soutěž MANAŽER ROKU slaví letos 25 let svého trvání. A v rámci jubilea - příhodně v roce stoletého výročí založení republiky – budou 19. dubna na Pražské hradě oceněny nejlepší manažerské osobnosti - Manažeři čtvrtstoletí. Ceremoniálu se zúčastní významní manažeři, členové vlády, ale i další hosté, jako například prezident Evropské asociace manažerů Ludger Ramme.

V soutěži se v uplynulých 24 ročnících dostalo do cílové rovinky 1 487 finalistů, vyhlášeno bylo 59 Manažerů a Manažerek roku. Právě z nich Národní komise vybrala desítku nejlepších. Jejich jména budou ohlášena na tiskové konferenci 19. dubna ve 13 hodin v Daňkově Paláci, Opletalova 19.
„Soutěž soustavně 25 let vyhledává nejlepší příklady řídící praxe v byznysu, ale i mimo něj. Přispívá k motivaci následovníků manažerů a pomáhá s přenosem poznatků a zkušeností těch nejlepších,“ uvedl k soutěži prezident ČMA Pavel Kafka.

Soutěž MANAŽER ROKU je v ČR jedinečná, žádná jiná neoceňuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Právem je považována za měřítko v této nelehké profesi. Během 24 ročníků bylo do soutěže nominováno celkem 3 048 manažerů.

Letošní ročník je oproti předchozím výjimečný, neboť v něm nebyli nominováni noví uchazeči o titul, oceněni budou „Manažeři čtvrtstoletí“. Obvyklý odpolední slavnostní ceremoniál se přesouvá do večerních hodin a místo tradičního Paláce Žofín se akce uskuteční ve Španělském sále Pražského hradu. V rámci slavnostního večera se přítomní vrcholoví manažeři, členové vlády, vedení ČMA a další hosté ohlédnou za pestrou historií soutěže a za okamžiky, které ukázaly špičkové manažerské osobnosti, jež se zasloužily o rozvoj byznysu a společnosti v ČR.

Hostitelem oslavy 25 let soutěže MANAŽER ROKU je Česká manažerská asociace. Dřívější spoluvyhlašovatelé Svaz průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR se v září loňského roku rozhodli od soutěže odstoupit. Nehledě na to chystá ČMA s jinými partnery a podporovateli již 26. ročník.

O České manažerské asociaci
Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je podporovat rozvoj všestranných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Řada akcí ČMA probíhá ve 13 klubech regionálních či odborného zaměření. Je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Další informace najdete na www.cma.cz.

O soutěži MANAŽER ROKU

Soutěž po dobu 25 let soustavně vyhledává nejlepší manažerské osobnosti a příklady špičkové řídící praxe. Do finále se v ní doposud dostalo 1 480 manažerů, vítězi bylo vyhlášeno doposud 59 manažerů a manažerek. Specifikem této respektované soutěže je dvoustupňové náročné hodnocení, jednak nejprve Hodnotitelskou komisí (včetně hodnocení přímo v místě působení manažera) a následně tajným hlasováním v Národní komisi. Parametry hodnocení jsou postupně přizpůsobovány změnám v okolním prostředí. Hlavním měřítkem ale zůstává osobní přínos manažera k výsledkům jím řízených firem či jiných organizací. Od roku 2003 je vedle Manažera roku vyhodnocována také Manažerka roku s cílem zviditelnit i nejlepší ženy v manažerských pozicích.
Další informace najdete na www.manazerroku.cz 

Ilustrace Pixabay.com