dameJidloDámejídlo.cz, jednička na poli zprostředkování a dovozu jídla z restaurací, nabízí flexibilní formu úvazků a další novinky pro své kurýry. Změny jsou praktické pro studenty, maminky s malými dětmi, důchodce, řidiče s vlastním vozidlem i pro ty, kteří nechtějí jezdit žádným dopravním prostředkem. Pracovní doba je na vás, vzkazuje Dámejídlo.cz svým (budoucím) spolupracovníkům v Praze. Pokud se flexibilní směny uchytí, budou je moci v budoucnu využívat i brigádníci v Brně, Liberci a Hradci Králové. 

Nové směny pokrývající dobu obědů a večeří jsou tříhodinové (od 11 do 14 a od 18 do 21 hodin), na rozvozu jídel se může podílet jakýkoliv majitel vozu, stačí se jen připojit k aplikaci a dojet vlastním autem na místo určení. Kurýři mohou nově využívat vlastní skútry a „služební kola.“ A zapojit se mohou i lidé, kteří nechtějí jezdit vůbec, Dámejídlo.cz rozšiřuje flotilu pěších kurýrů. Ti by měli pracovat zejména ve větších kancelářských objektech, například na Chodově a ve Florentinu, kde by nabízeli expresní dodání jídla či pití. Motoristé, cyklisté a pěší nemusí pracovat pravidelně, ani vykazovat minimální počet hodin.
„Chceme se stát ještě atraktivnější pro studenty, kteří jsou rádi v terénu a svůj čas si plánují tak, aby stíhali veškeré aktivity. A také pro lidi s povinnostmi nebo omezeními, jež jim neumožňují pracovat každý den v plném rozsahu,“ říká Jan Matějů, CEO Dámejídlo.cz.
„Lidé stále častěji ocení, když se nabídka práce přizpůsobuje nejen jejich finančním, ale i časovým potřebám. Chtějí správně sladit svůj pracovní život s tím osobním,“ popisuje aktuální trend ředitelka pracovního portálu Profesia.cz Zuzana Lincová.
Do budoucna Dámejídlo.cz uvažuje o využívání elektrokol, která by pro své kurýry nakoupilo, a stejně tak jim umožnilo využívat kol vlastních. Tím by se zvýšil jejich komfort a také by to pomohlo k dalšímu snížení průměrného času, který uplyne mezi objednávkou jídla a jeho dodáním zákazníkovi.

(tz)