Domestos pro skoly 2015_RAKO (7) kopie.jpgZnačka RAKO se zapojila do soutěže Domestos pro školy, jejímž cílem je zlepšení úrovně sociálního zázemí toalet v mateřských a základních školách. Po zaregistrování do soutěže plní školy aktivity ke zvelebení svých sociálních zařízení, za které získávají body. A protože keramické obklady RAKO tradičně patří nejen do českých domácností, ale i do prostor veřejných staveb, věnuje RAKO každé z osmi vítězných škol výrobky značky RAKO OBJECT v hodnotě 50 tis. Kč na nové obložení stěn a podlah sociálních zařízení.

Velká část toalet ve školách a školkách je ve špatném stavu, což vyplynulo z průzkumu agentury MRThink, který probíhal loni mezi řediteli mateřských a základních škol. Výsledky ukázaly, že děti často odmítají chodit na toaletu ve škole a potřebu vykonávají raději až doma. 40 % rodičů pak poukázalo i na skutečnost, že si děti musejí do školy nosit vlastní toaletní papír a ručníky! Na základě toho spustila společnost Unilever soutěž Domestos pro školy, jejímž cílem je úroveň sociálních zařízení v mateřských a základních školách zlepšit „Abychom školám umožnili kompletní rekonstrukci, spolupracují s námi na soutěži značky RAKO a RAVAK, které školám dodají keramické obklady a sanitární keramiku. Našim společným cílem jsou proměny školních sociálních zařízení, které užívají především děti", dodává Irena Bohuňková, brand manažerka značky Domestos.

Česká značka keramických obkladů RAKO věnuje osmi nejúspěšnějším školám a školkám v České republice a stejnému počtu výherců na Slovensku objektovou keramiku RAKO OBJECT. Vybavení sociálních zařízení ve školách je většinou otázkou architekta či investora. „Rádi zkonzultujeme s výherci, s vedením škol, jejich požadavky. Zákazníci díky našim oborným invencím ušetří čas s výběrem a dostanou od nás technické poradenství i doporučení na následnou údržbu. Být partnerem v této soutěži byla pro nás výzva. Můžeme tak dětem zpříjemnit pobyt ve škole, zkultivovat sociální zařízení. Věřím, že se z nového prostředí budou školáci skutečně radovat, " doplňuje Petr Machoň, marketingový ředitel značky RAKO.

Jak se zapojit

Soutěž Domestos pro školy probíhá v termínu od 14. 9. 2015 do 22. 11. 2015 a je určená mateřským školám a prvním stupňům základních škol. Školy se do soutěže registrují pomocí formuláře umístěného na soutěžních stránkách www.domestosproskoly.cz. V průběhu první poloviny školního roku pak musejí plnit aktivity ke zvelebení sociálního zařízení, za které získávají body. Školám v soutěži mohou pomáhat i rodiče dětí, buď nákupem produktů Domestos, nebo hlasováním pro vybranou aktivitu.

Ceny pro nejúspěšnější soutěžící

Unilever, organizátor soutěže vybere po uzavření soutěže 8 nejúspěšnějších škol, a to vždy 2 základní školy a 2 mateřské školy v každé ze dvou kategorií. Každá ze 4 vítězných škol, resp. školek, získá od Unileveru hlavní výhru 200 000 Kč, resp. 100 000 Kč, na rekonstrukci toalet, popř. jiných částí objektu. Každá z vítězných škol a školek navíc získá keramické obklady v hodnotě 50 tisíc Kč od značky RAKO dle vlastního výběru a 50 tisíc Kč od značky sanitárního vybavení RAVAK. Dalších 100 škol a školek obdrží produkty Domestos na rok zdarma. Obdobně jako v České republice probíhá soutěž také na Slovensku. Více na www.domestosproskoly.cz.

Tradiční česká značka keramických obkladů RAKO se stala oficiálním partnerem Sezóny nového cirkusu v projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015.

Sezóna nového cirkusu, jeden z vlajkových projektů programu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015, nabídne během sedmdesáti večerů nejzajímavější soubory nového cirkusu. Více na www.plzen2015.cz.

Společnost LASSELSBERGER patří k významným výrobcům a zaměstnavatelům v regionu Plzeňského kraje. Z dlouhodobého pohledu je především oceňována stabilita společnosti a její úspěšná sociální politika vůči zaměstnancům. Výrobky společnosti LASSELSBERGER nesoucí tradiční značku RAKO se uplatnily při stavbě a rekonstrukci mnoha kulturních, historických a občanských staveb, ale v hojné míře si nacházejí cestu také do českých domácností. Z nedávných realizací lze jmenovat obklady v tunelu Blanka, bazén v Třinci, v Plzeňském kraji pak výzkumné středisko Entis. Více na www.rako.cz.

((tz)