Autoři vítězných obrázků již čtvrtého ročníku soutěže Maluj a buď Blíž přírodě, o nichž rozhodla komise složená ze zástupců společnosti NET4GAS a Českého svazu ochránců přírody (ČSOP), si spolu se svou třídou zpříjemnili poslední dny školního roku. Strávili den v přírodě s průvodcem nebo navštívili záchrannou stanici pro zvířata. Vedle cen, které se hodí do přírody, a předplatného časopisu Naše příroda pro vítěze, si tak stovka dětí odnesla nejen zážitky z výletu, ale i mnoho užitečných informací. Například jak postupovat při nalezení zraněného zvířete v přírodě.

„Počet soutěžících nám vzrostl na rekordních 198, o to náročnější byl výběr těch nejzdařilejších obrázků," řekla Zuzana Kučerová ze společnosti NET4GAS, která je pořadatelem soutěže, a dodala: „Dostat děti do přírody je v dnešní době čím dál složitější. Proto jsme rádi, že jsme zas letos pro stovku z nich mohli s ČSOP zorganizovat výlet."

Výtvarná soutěž Blíž přírodě probíhala od 1. 5. do 31. 5. 2015. Soutěžící ze třech věkových kategorií malovali přírodní lokality zpřístupněné Českým svazem ochránců přírody v rámci programu NET4GAS Blíž přírodě. V posledních dnech školního roku pak výherci vyrazili do přírody. Další informace jsou zveřejněny na internetových stránkách www.blizprirode.cz. Portál slouží jako komunikační platforma programu NET4GAS Blíž přírodě, kde můžete najít informace nejen o lokalitách, které děti v soutěži malovaly, ale i o dalších přírodních zajímavostech České republiky.

(tz)