Léto1.jpgPražský letní festival Léto na Jungmaňáku s Era světem je v plném proudu. Zazáří zde první zahraniční hvězda - berlínští Dirty Honkers, kteří poprvé budou hrát před českým publikem. Fanoušci se mohou těšit na současný německý electro swing. Společnost jim bude dělat funková skupina Top Dream Company, kteří se na Jugmannově náměstí představí před podzimním křtem nové desky naposledy.

„Léto na Jungmaňáku s Era světem je akcí, která přesahuje běžný program Era světa, ale letní měsíce si žádají dobrou hudbu, příležitost pro setkání s přáteli a hlavně open-air akce. Festival má za sebou první polovinu a zatím slaví jeden úspěch za druhým. Koncerty dosud navštívilo více než 5 000 lidí," říká Veronika Paříková z Era světa.

„Oproti loňsku jsme zlepšili kvalitu zvuku i hudební program a naši návštěvníci to zajisté oceňují. Skvělou atmosféru festivalu si užívají všechny generace bez rozdílu. Na festival míří mladí lidé, rodiny s dětmi i senioři. Propojování celé společnosti je přesně to, co dělá Jungmaňák Jungmaňákem," popisují organizátoři z občanského sdružení Nerudný fest.cz druhý ročník festivalu.

 

Léto na Jungmaňáku láká návštěvníky a obyvatele Prahy na živé koncerty každý čtvrtek. Začíná se v 19 hodin a vstup je zdarma. Ve čtvrtek 7. srpna vystoupí Mr.cocoman & The Solid Vibes známá především příznivcům reggae a festival uzavřou svým koncertem 14. srpna oblíbení The Tap Tap.

(tz)