Díky zákazníkům dm se podařilo vybrat již více než 185.000 Kč na pomoc Balkánu. Finanční  sbírka   v České   republice, zaměřená na pomoc přímo v oblastech  postižených  povodní mohla vzniknout díky dm zákazníkům. Mohou finančně   přispět s vědomím, že se celá částka jejich  příspěvku dostane opravdu  tam, kam  má,  do míst,  kde pomoc  nejvíce potřebují.

V úterý  3. června  2014 vyhlásila společnost dm  drogerie markt  s.r.o. veřejnou  sbírku na pomoc obyvatelům Chorvatska,  Srbska a Bosny a Hercegoviny, kteří byli v květnu  2014 postiženi svým rozsahem největšími povodněmi za posledních 100 let. V úterý  10. června  2014 hlásí dm již více než 185.000 Kč, které  za  pouhý  týden  na  speciální povodňový účet vložili  zákazníci dm. Již  po prvních dnech se  tak ukazuje, že  českým zákazníkům není osud tisíce kilometrů vzdálených obyvatel lhostejný.
„Společnost dm velice děkuje svým zákazníkům za ochotu  podpořit ty, kteří se ocitli ve svízelné situaci.  Přírodní  živly ovlivnit neumíme, ale  dobrým  činem  můžeme zmírnit  jejich následky. Jsem hrdý na všechny naše  zákazníky,  kteří nezaváhali a přispěli,“ raduje se z vybrané částky na pomoc Balkánu jednatel společnosti dm Gerhard  Fischer a dodává:  „Společnost dm má ve všech třech  zemích  vyvinutou logistickou  infrastrukturu. Proto  jsme  schopní  poskytnout lidem bez dlouhého zdržení hygienické potřeby, čisticí prostředky, ale také dětskou výživu a produkty péče o dítě.“

O veřejné sbírce
Od úterý  3. června  2014 mají zákazníci  dm  v České republice  možnost podílet  se  na  pomoci obětem květnových povodní  na jihu Evropy prostřednictvím finanční sbírky, kterou  společnost dm   vyhlásila:  V každé prodejně dm v České  republice mají zákazníci možnost zakoupit symbolické dm balíčky pomoci v hodnotě 100 Kč, 250 Kč a 500 Kč. Symbolické  dm balíčky pomoci jsou naplněny ukázkovými  produkty, které lidé v postižených oblastech Bosny a Hercegoviny, Srbska a Chorvatska naléhavě potřebují. „Zákazníci si tak udělají sami představu, jaké produkty  budou  moci být za jejich příspěvek  poskytnuty  potřebným.  Z výtěžku ze sbírky budou okamžitě  pořízeny a poskytnuty přímo v postižených místech nejvíce potřebné produkty, aniž  by bylo nutné je nejprve do postiženého regionu transportovat,“ vysvětluje  Gerhard Fischer.

Při rozdělování pomoci spolupracuje dm přímo s místními organizacemi, které mají přehled o aktuálních potřebách obyvatel  z postižených oblastí  a zaručuje  tak, že 100 procent výtěžku z veřejné sbírky bude  použito na prostředkynutné k  odstranění škod přímo v postižených oblastech.

(tz)