Finanční  sbírka   v České   republice,   pomoc   přímo   v oblastech  postižených  povodní   -  dm poskytne svou  logistickou  infrastrukturu  v jihovýchodní  Evropě,  aby  se  pomoc  rychle  dostala do oblastí,  které  nejvíce  zasáhly  povodně. Od dnešního dne,  3. června,  tak  mohou přispět  i spolupracovníci  a zákazníci  společnosti dm  v České republice.

Chorvatsko,  Srbsko  a Bosna  a Hercegovina  byly v květnu 2014 postiženy  záplavami, které  jsou svým rozsahem největší za posledních 100 let. V Bosně a Hercegovině  postihly povodně  čtvrtinu obyvatelstva.

dm Česká republika  se rozhodla podpořit svou mateřskou dm Rakousko v organizování pomoci obětem záplav na Balkáně a vyzvala k zapojení  se do sbírky své zákazníky. „Společnost dm má ve  všech  třech   zemích   vyvinutou  logistickou   infrastrukturu.  Proto   jsme  schopní   okamžitě poskytnout lidem  hygienické  potřeby,  čisticí prostředky, ale  také  dětskou výživu a  produkty péče o dítě,“ vysvětluje Gerhard  Fischer, jednatel společnosti dm v České republice.
„Tato  přírodní   katastrofa  se  nás  velmi  dotýká.   První  informace  jsme  získávali  již od  dm spolupracovníků  v postižených oblastech,“  popisuje   dále  Gerhard   Fischer.  Již  od  minulého týdne je dm drogerie markt  ve spojení s lokálními organizacemi pořádajícími  sbírku pro pomoc při povodních a finančně  i materiálně je podporuje.

Zákazníci dm pomáhají

Od dnešního dne  mají  také  zákazníci  dm  v České  republice   možnost podílet  se  na  pomoci prostřednictvím finanční sbírky, kterou  společnost dm  vyhlásila: V každé  prodejně dm v České republice  mají zákazníci  možnost zakoupit  symbolické  dm  balíčky pomoci  v hodnotě 100 Kč, 250 Kč a 500 Kč. Symbolické dm balíčky pomoci jsou naplněny ukázkovými produkty, které  lidé v postižených  oblastech  Bosny  a   Hercegoviny,   Srbska   a   Chorvatska   naléhavě   potřebují.
„Zákazníci si tak  udělají  sami  představu, jaké  produkty  budou   moci  být  za  jejich příspěvek poskytnuty   potřebným.  Z výtěžku  ze  sbírky  budou   okamžitě   pořízeny   a  poskytnuty   přímo v postižených místech  nejvíce potřebné produkty, aniž by bylo nutné je nejprve do postiženého regionu  transportovat,“ vysvětluje Gerhard  Fischer.
Při rozdělování  pomoci  spolupracuje dm  přímo  s místními  organizacemi,  které  mají  detailní přehled o aktuálních potřebách obyvatel  z postižených oblastí  a zaručuje  tak,  že 100 procent výtěžku  ze  sbírky  bude  použito  na  prostředky nutné k odstranění  škod  přímo  v postižených oblastech.

Spolupracovníci dm informují

V Bosně  a Hercegovině  zničila povodeň  více než  100.000 domů. „Pro naši zemi  je to přírodní katastrofa v dosud  nevídaném rozsahu,“ popisuje  Damir Slosel, jednatel společnosti dm Bosna a  Hercegovina,   a  dodává:   „Povodeň   postihla   v naší  zemi  přes   milion  lidí,  což  je  čtvrtina obyvatelstva.“
Stejně  dramatická je situace  v Srbsku:  „Jedná  se  o nejhorší  povodeň  za posledních 500 let,“ říká  Alexandra Korichi, jednatelka společnosti dm  Srbsko  a  doplňuje: „V  obcích  a  městech podél  řeky Sávy bylo evakuováno  již přes  25.000 lidí a v samotném Bělehradu bylo zřízeno  25 možností  náhradního  ubytování   především  ve  sportovních  centrech  a   dalších   veřejných budovách.“
Také v sousedním Chorvatsku  muselo  být evakuováno  15.000 lidí. Ve všech třech  zemích  jsou hlášené také oběti na životech a pohřešovaní.

O společnosti dm drogerie markt

dm drogerie markt  s.r.o.  v České republice  zahájila  činnost  v roce 1992 jako 100% dceřiná  společnost dm  drogerie markt  GmbH Rakousko. V roce 1993 otevřela  svou první prodejnu v Českých Budějovicích. Společnost sídlí v Českých Budějovicích. Svých 219 prodejen zásobuje  po celé České republice  ze svého logistického  centra  v Jihlavě. Jednateli společnosti  jsou Gerhard  Fischer  a Ing. Pavel Kadečka. Celkem v dm  pracuje  2270 spolupracovníků. V obchodním roce 2012/2013 vykázala dm v České republice  obrat  ve výši 6,513 mld. CZK a upevnila tak své postavení  jedničky na trhu  specializovaných  drogerií.  Na trh uvádí mimo  jiné dm značky Balea, alverde  přírodní  kosmetika, babylove,  Das gesunde Plus, Denkmit či Sundance.

(tz)