Mezinárodní den celiakie připadá na 17. května 2014. Společnost SPAR ČOS uvedla na trh jako první obchodní řetězec vlastní ucelenou řadu produktů SPAR free from určenou zákazníkům, kteří mají intoleranci na lepek. Je ale vhodná i pro ostatní spotřebitele preferující potraviny bez lepku například z důvodu menšího zatížení zažívacího ústrojí. SPAR ČOS se letos přidává k oslavám tohoto dne a představuje svůj sortiment SPAR free from.

„Většina lidí trpících intolerancí na lepek řeší neustálý problém, kde a za kolik korun výrobky nakupovat," říká Karl Bumberger, jednatel společnosti SPAR ČOS. „Proto se jim snažíme vyjít vstříc a se značkou SPAR free from nabízíme těmto zákazníkům cenově výhodnou alternativu vůči stávajícím značkovým potravinám zaměřeným na tuto problematiku," dodává Karl Bumberger.

Na všech bezlepkových produktech SPAR free from nalezne zákazník mezinárodní značení - přeškrtnutý klas. SPAR ČOS jako první evropská společnost může tuto platnou značku včetně registračního čísla používat. Mezinárodní značení dává zákazníkům hypermarketů INTERSPAR a supermarketů SPAR pocit jistoty a garantuje dodržování přísných kritérií při výrobě daných potravin. U každého produktu je nezávislým institutem prováděna analýza obsahu lepku a všech obsažených látek. Všechny SPAR free from produkty odpovídají mezinárodnímu standardu.

Stále ta nejlepší nabídka zboží i služeb pro naše zákazníky!


Více informací:
www.interspar.cz

SPAR Česká obchodní společnost s.r.o. patří do skupiny SPAR Rakousko. Hrubý obrat z prodeje za rok 2012 činil 569 mil. eur, což představuje nárůst oproti předchozímu roku o 4,02 % (očištěno o změny kurzu). SPAR Provozuje v České republice 49 obchodů (35 hypermarketů INTERSPAR, 14 supermarketů SPAR), ve kterých zaměstnává přes 4 500 zaměstnanců. SPAR ČOS je rovněž provozovatelem moderních velkokapacitních Restaurací Interspar, kaváren Tutto Bene a občerstvení Cafe Cappuccino To Go.
SPAR ČOS je od září 2002 členem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.
SPAR ČOS ve spolupráci s občanským sdružením Zdraví-Život vytvořila projekt „Daruj krev v pravou chvíli", jehož smyslem je zvýšit počet bezpříspěvkových dárců krve. Více na www.darujikrev.cz

(tz)